EM Bokashi Vijverballen (handgemaakt)

 4,50 215,00 incl. btw

EM Bokashi Vijverballen (handgemaakt)

 4,50 215,00 incl. btw

EM Bokashi Vijverballen verbeteren de waterkwaliteit en het watermilieu. Zowel uw vijver, wadi, waterreservoir, sloot en meer ondervinden een positieve werking van de EM Bokashi vijverballen.

EM Bokashi Vijverballen

EM Bokashi Vijverballen verbeteren de waterkwaliteit en het watermilieu. Deze vijverballen behoren tot de biologische waterverbeteringsmiddelen. Ze voorkomen alggroei en zorgen daarnaast voor een goed leefklimaat voor de beplanting en de vissen. De met Effectieve Micro-organismen gefermenteerde vijverballen zijn een combinatie van Kleimineralen, Bokashistarter, Microferm, EM-keramiekpoeder en Rietsuikermelasse (A+).

Nu per stuk verkrijgbaar!

Deze EM Bokashi vijverballen zijn nu ook per stuk verkrijgbaar. Want voor kleine vijvers zijn 8 EM Bokashi Vijverballen vaak te veel. Daarom kunt u bij DeDuurzameTuin.nl deze EM Bokashi Vijverballen vanaf heden per stuk bestellen.

Gebruik

Nadat u de Bokashi-vijverballen in de vijver gegooid hebt, zinken ze naar de bodem waar ze langzaam oplossen. De vijverballen werken in op verschillende onderdelen van uw vijver, maar hoofdzakelijk op de bodem. Zo zien we een reductie van het bodemsediment optreden. Door dit proces verbetert de waterkwaliteit aanzienlijk. Bovendien kan zich in de vijver microbiële flora ontwikkelen, wat de vitaliteit en gezondheid van de vissen sterk bevordert.

Productinformatie

U gebruikt één vijverbal per m² bodemoppervlakte. In een verpakking zitten vier EM Bokashi vijverballen.

Omschrijving EM Bokashi Vijverballen

EM® Vijverballen leveren een goede microbiële diversiteit in het vijverwater en behoren tot de biologische waterverbeteringsmiddelen.

De met Effectieve Micro-organismen gefermenteerde vijverballen zijn een combinatie van o.a. Edasil kleimineralen, Bokashi, Microferm en EM® Keramiekpoeder.

Hoe werkt het?

Nadat u de EM® Vijverballen in de vijver gegooid hebt, zinken ze naar de bodem waar ze langzaam oplossen. De vijverballen werken in op verschillende onderdelen van uw vijver, maar hoofdzakelijk op de bodem. Zo zien we een reductie van het bodemsediment optreden. Door dit proces verbetert de waterkwaliteit aanzienlijk. Bovendien kan zich een goede microbiële flora ontwikkelen in de vijver, wat de vitaliteit en gezondheid van de vissen sterk bevordert.

Toepassing

Verdeel 1 EM Bokashi vijverbal per 1-2 m2 bodemoppervlakte. Toepasbaar in voor- tot najaar.

Inhoud van de verpakking

In 1 doos EM Bokashi Vijverballen zitten 8 vijverballen. Voor de grootverbruiker zijn er variaties waaruit u kunt kiezen. Hoe meer dozen u bestelt,  des te voordeliger de vijverballen worden. We hebben ook vijverballen van het eigen merk. Gemaakt met tarwezemelen in plaats van klei. Deze vindt u hier>>

Samenstelling

 • EM-A
 • Kleimineralen
 • Gefermenteerde zemelen
 • EM-X keramiekpoeder

Gebruik bij lagere temperatuur

De ervaring leert dat ook bij temperaturen beneden de 6ºC Effectieve Micro-organismen toch hun werk doen. Vergelijk de werking van EM in de vijverballen maar met voedsel dat met EM is bereid; dat is ook langer houdbaar in de koelkast. Als u bij een lagere temperatuur begint, dan werken de vijverballen wel, maar dan zult u niet op korte termijn het optimale effect bereiken. Dat komt pas als de temperatuur stijgt.

Zelf Bokashi vijverballen maken?

Gebruik voor het maken van 200 Bokashi vijverballen:

Verdun de Microferm zonodig met water en meng alles goed door elkaar. Hierna begint het zware werk en gaat u de ballen maken. Nadat alle ballen gemaakt zijn, laat u ze zes weken rusten. Hierdoor kunnen de Micro-organismen zich namelijk goed in de ballen ontwikkelen. Hierna zijn de ballen klaar om in de vijver te gebruiken. Natuurlijk kan het ook in openbaar water, want daar zijn ook al erg goede resultaten geboekt.

Vijverballen in een zwemvijver?

Het gebruik en de werking is gelijk aan een gewone vijver, dus u gebruikt één bal per m² bodemoppervlakte (bij een waterdiepte van een meter).

Extra informatie

Gewicht 2 kg
Afmetingen 25 × 25 × 5 cm
Artikelnummer

Leverancier

Inhoud

, , , , , , , , , ,

Verpakking

Hoeveelheid

, , , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…
 • Microferm Effectieve Micro-organismen
  Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

  Microferm

   12,65 78,00 incl. btw
 • EM vijver verkrijgbaar bij DeDuurzameTuin.nl
  Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

  EM vijver

   18,50 34,25 incl. btw