Microferm

 12,65 78,00 incl. btw

Microferm

(1 klantbeoordeling)

 12,65 78,00 incl. btw

Microferm is een mengsel van actieve bacteriën, schimmels en gisten die ontstaan door het fermenteren van bacteriestammen met rietsuikermelasse. Door de Microferm bijvoorbeeld met plantenwater verdund mee te geven, zorg je voor een evenwichtige balans van micro-organismen in de bodem. Hierdoor wordt de bodem gezond, waardoor de planten die er groeien alle benodigde voedingsstoffen kunnen opnemen.

 

Handig om Microferm te sproeien!

EMiko Doseer mengspuit

De EMiko Doseer mengspuit is uitgerust met een variabel verstelbare sproeikop. Het maakt zo een gevarieerder gebruik van EM-bodemvoeding of micro-organismen mogelijk.

Microferm

Microferm bestaat uit kant en klaar geactiveerde effectieve micro-organismen. Rietsuikermelasse en effectieve micro-organismen worden samen gefermenteerd. Dat levert een mengsel op van actieve bacteriën, schimmels en gisten. Daarmee bevordert u het natuurlijk evenwicht van het water in uw vijver, maar ook van de grond van uw tuin en moestuin. En als u de stal of het hok van uw dier er mee besproeit, dan hebt u geen last meer van nare geurtjes.

Mengsel van Effectieve Micro-organismen

Microferm is een mengsel van de effectieve micro-organismen (EM) en bevat onder meer geactiveerde bacteriën, gisten en schimmels. Hét ideale en veelzijdige middel voor gifvrij en natuurlijk tuinieren.

In en rond onze tuin leven miljarden bacteriën. Voor een gezonde leefomgeving is het belangrijk dat de goede bacteriën steeds in de meerderheid zijn. Met Microferm ondersteun je nuttige micro-organismen die de bodem, plant, dier en vijver beschermen tegen schadelijk schimmels en bacteriën. Zo creëert Microferm onder meer een ziekteonderdrukkend effect op planten en groenten en stimuleert het het bodemleven.

Toepassingen

Microferm kent zeer veel toepassingen en kan worden ingezet om te sturen naar een gezonde omgeving. Hier een aantal toepassingen en tips:

 • Bodem en plant: Microferm verdunnen 1/100 (dat is bijv. 10 ml op 1 liter water) met water en de bodem en planten besproeien en/of begieten. Doe dit bij voorkeur voordat het gaat regenen. Je kan de aanbevolen hoeveelheid verdelen over meerdere keren. Richtlijn is 1 a 2 liter Microferm (nog te verdunnen) per 100m2 per jaar.
 • Bokashi: Meng organische resten zoals maaisel en snoeiresten met Microferm, zeeschelpenkalk en kleimineralen . Een aantal weken luchtdicht bewaren en daarna verwerken op de bodem. Lees meer over Bokashi.
 • Compostversneller: Verdeel Microferm (evt verdund) in laagjes door de composthoop. Dit versnelt het composteren.
 • Buxus: Vóór elke regenbui de buxus sproeien met Microferm (1/100 verdund met water). Een aantal keer spuiten/sproeien in april/mei en september.
 • Vijver: Bevorder het natuurlijk evenwicht van de vijver: 1 liter Microferm per jaar per 1 m3 (gefaseerd toedienen).
 • Vogelverblijf: Regelmatig vernevelen van Microferm in de kippenren/duiventil helpt de mest efficiënt om te zetten. Bovendien neutraliseert het onaangename geurtjes. Verdeel 100 ml Microferm op 10 liter water.
 • Stal: 1 liter Microferm per m² per jaar. Of wekelijks 2 à 3 maal 1,5 liter oplossing (5/100) vernevelen over de bodem van de stal (9 m²). Maak samen met Vulkamin oergesteentemeel een potstalsysteem. Lees meer onder kopje Paarden, geiten en schapen.

Verpakking

Microferm is verkrijgbaar in 2 en 20 liter bib en 20 liter can.
De vacuüm trekkende binnenzak in de bib voorkomt dat er zuurstof bij Microferm komt. Zo blijft de goede kwaliteit gewaarborgd. Donker en koel bewaren.

De vijver

In het voorjaar stijgt de temperatuur van het vijverwater en groeien micro-organismen sneller. Om de waterkwaliteit dan goed te houden en het natuurlijk evenwicht in balans te krijgen, kunt u Microferm aan het water toevoegen. De Effectieve Micro-organismen in Microferm helpen namelijk bij de omzetting van organisch materiaal zoals bodemslib en de uitscheiding van vissen naar voedingstoffen voor de vijverplanten. Op die manier voorkomt u rotting.

Ammoniak en nitriet

In vijvers met een zwak microbieel klimaat worden de geproduceerde tussenproducten (ammoniak en nitriet) traag omgezet. Het is van groot belang dat deze stoffen in lage concentratie voorkomen. Ammoniak en nitriet hebben namelijk een negatieve invloed op de gezondheid van vissen. Met Microferm voegt u gezonde micro-organismen toe aan uw vijver. Ammoniak en nitriet worden zo sneller geneutraliseerd. Bovendien is het gevormde nitraat wat als eindproduct ontstaat, een ideale voedingsbron voor vijverplanten. Er ontstaat op die manier een biologisch evenwicht, waardoor de waterkwaliteit verbetert.

Kant en klaar

Dit product is klaar voor gebruik. U kunt het verdunnen tot 1 op 100 en maakt dus tot 200 liter vloeistof met een twee liter verpakking Microferm. De ingrediënten zijn water, rietsuikermelasse, EM, Effectieve Micro-organismen.

Niet alleen uw vijver heeft baat bij dit product, u kunt het ook gebruiken in uw tuin of composthoop en ter voorkoming van ziekten en plagen in de beplanting. Het resultaat is een evenwichtig bodemleven en een natuurlijk evenwicht in de vijver. Het zorgt ook voor betere vertering en minder geuroverlast van de composthoop. Ook te gebruiken tegen geurhinder in bijvoorbeeld dierenverblijven.

Verpakking

De verpakking bestaat uit een kartonnen doos. Daarin zit een vacuüm verpakking, die voorzien is van een kraantje. Dit kraantje trekt u uit de verpakking, waarna u via een drukknop de vloeistof uitschenkt.

Microferm is nu ook verkrijgbaar in 20 liter verpakking in een Jerrycan en in een 20 liter verpakking Bag in Box. De Bag in Box verpakking heeft ook een vacuümzak met een kraantje en is stevig verpakt in een doos.

Rijkere bodem

Bij herhaaldelijk gebruik van Microferm stijgt het aantal opbouwende positieve micro-organismen. Het gebruik van Microferm in zuurstofarme omstandigheden leidt tot fermentatie. Dit is een bewaartechniek waarbij energie, organisch materiaal en voedingsstoffen behouden blijven. Hierdoor is de teruggave voor de bodem groter en rijker (Bokashi). Deze efficiënte manier van verteren beperkt de vorming van ammoniakverbindingen. In de stal en op de mesthoop is er geen geurhinder meer en hebt u veel minder last van vliegen.

Dosering

Steeds te verdunnen in water. Bij bespuiting 1 à 2%, volume behandeling 1 à 2 liter per m³.

Samenstelling

Geactiveerde EM-1 (melkzuurbacteriën, gisten en foto synthetiserende bacteriën)

Microferm is een actief mengsel van Effectieve Micro-organismen. Deze bevorderen de effectieve vertering van organisch materiaal via oppervlakte compostering of fermentatie. Microferm helpt (steriele) bodems te (her)koloniseren met een brede waaier aan natuurlijke micro-organismen.

Nare luchtjes in de Paddock Paradise

Een tijdje geleden werden we benaderd door Claudia die een oplossing zocht voor een probleem met de paarden. Zij woont in Spanje en heeft twee paarden aan huis staan. “Bepaalde plekken in de paddock paradise zijn gaan ruiken naar urine. De grond is zo hard dat sommige stukken verzadigd raken en een vieze geur afgeven. Zou Microferm hierbij kunnen helpen?”, vroeg Claudia.

Regelmatig sproeien met Microferm was het advies. Mogelijk zullen de effectieve micro-organismen hun werk doen en de oorzaak van de geur kunnen aanpakken en zal de onaangename geur verdwijnen. Maar zeker weten wisten wij het ook niet. Claudia is ermee aan de slag gegaan en de eerste reactie was: “Dagelijks sproeide ik Microferm verdund met water (10 ml Microferm op 1 liter). Het viel mij op dat ik nog steeds overdag veel geur op bepaalde plekken rook, maar zodra de avond viel was alle geur verdwenen”. Niet helemaal zoals we hadden gehoopt.

Claudia is doorgegaan met sproeien en liet ons weten hoe het er nu mee staat. “Een poosje geleden vertelde ik dat eerder het niet het gewenste resultaat had. Hierbij wil ik je graag op de hoogte brengen dat dat inmiddels wel het geval is.  Ik gebruik het nu ruim 2 maanden en in het begin sterker geconcentreerd, maar inmiddels volgens de voorgeschreven dosering. Ik vernevel elke ochtend Microferm over de urineplekken in de paddocks en de geur is nu de hele dag verdwenen. Erg blij met deze oplossing!” Wij ook, Claudia!

Extra informatie

Gewicht 2 kg
Afmetingen N/B
Artikelnummer

Leverancier

Inhoud

, , , ,

Verpakking

,

1 beoordeling voor Microferm

 1. paula hagenauw houttuin (geverifieerde eigenaar)

  Gebruik nu sinds 3 jaar de producten van Microferm en Bokashi.
  Begonnen in de tuin en wauw wat een resultaat, voorbeeld de aarde gebruikt in combinatie met Microferm en Bokashi producten komt na een seizoen er net zo uit als tijdens de start. De gebruikte aarde vul ik met microferm en Bokashi aan en de planten doen het er super op.
  De microferm oplossing gebruik ik om de planten te voeden tijdens het seizoen.
  Ook gebruik ik het voor mijn groene planten binnen en ze zijn geweldig mooi groen en zijn goed gegroeid sinds de start met microferm.
  Ook gebruik ik het als oplossing voor schoonmaken in huis. Wat mij opvalt is dat het stof langer wegblijft na afnemen met microferm oplossing. En je ramen schoonmaken met deze oplossing is grandioos streeploos en helder schoon.
  Ik ben om mbt microferm en bokashi producten. Zowel in tuin, planten als schoonmaak in en rondom huis.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…