Top kwaliteit - Snelle levering - Hoge service

Alles over Effectieve Micro-organismen

EM is de afkorting voor Effectieve Micro-organismen. Met een actief mengsel van menslievende micro-organismen maak je een fris huis, een mooie tuin, prachtige planten, smakelijke groenten, zuiver water, en gezondere dieren. Zet Groenten-, Fruit- en Tuinafval (GFT) om tot waardevolle Bokashi (compost)! Het lijkt te mooi, maar “EM Natuurlijk Actief” werkt. Gebruik “EM Natuurlijk Actief”. Een nieuw concept in huis en tuin voor het verhogen van de natuurlijke weerstand in huis, bodem, planten, dieren en jezelf. Lees over de verschillende toepassingen, probeer EM en overtuig jezelf!

EM is een mengsel van vrij in de natuur voorkomende Effectieve Micro-organismen en wordt gebruikt om de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier te verhogen. De A+ (dikke stroop die bij rietsuikerbereiding overblijft) is de voedingsbodem die EM activeert.

Wat is Bokashi?
Bokashi is het Japanse woord voor “goed gefermenteerd organisch materiaal”. De organische materialen worden luchtdicht verpakt. Zo kan een fermentatieproces plaatsvinden waarbij nuttige stofwisselingsproducten van micro-organismen ontstaan. Deze conserveringstechniek behoudt de energie in het product. Net als bij zuurkool krijgt de Bokashi een hogere voedingswaarde dan de niet gefermenteerde organische stoffen.

Bokashi is geschikt als bodemverbeteraar en is een voedingsbron voor micro-organismen die in de bodem leven. Deze vestigen zich daardoor definitief in de bodem, vermeerderen zich en domineren over de aanwezige schadelijke bacteriën, virussen en schimmels.

Brochures
Bokashi
EM
EM Gold