Bokashi Vijverbal – huismerk, dus extra voordelig

 4,35 incl. btw

Bokashi Vijverbal – huismerk, dus extra voordelig

 4,35 incl. btw

Wilt u het water van uw vijver of zwembad gezond houden? Doe er dan een Bokashi vijverbal in.  Slib op de bodem verdwijnt, en daardoor wordt verzuring van het water voorkomen. Rotting op de bodem van de vijver kost zuurstof, de Bokashi vijverbal gaat dit rottingsproces tegen. Voor een optimale werking raden wij u aan om 1 bal per m² bodemoppervlakte te gebruiken. Doe dat twee maal per jaar: in het voorjaar en dan nog eens in de zomer in augustus. Ons huismerk biedt de voordeligste Bokashi vijverballen aan.

Bokashi Vijverbal

Bokashi Vijverbal gemaakt voor DeDuurzameTuin.nl

Wilt u het water van uw vijver of zwembad gezond houden? Doe er dan een Bokashi vijverbal in. Deze ballen bevatten micro-organismen, die de kwaliteit van het vijverwater verbeteren. Uitgangsmaterialen: graanschillen, graanzemelen, zand, suikerrietmelasse, micro-organismen (melkzuurbacteriën, gisten, fotosynthetische bacteriën), water. Het is een natuurlijk product. Op de huismerk Bokashi Ballen kan een witte coating verschijnen. Dat heeft geen invloed op de kwaliteit van het product. Bewaart u de vijverballen droog, koel, donker en vorstvrij. Buiten bereik van kinderen bewaren!

Hieronder vindt u meer informatie over onze eigen Bokashi vijverballen.

Verpakking per stuk

Wilt u het water van uw vijver of zwembad gezond houden? Doe er dan een Bokashi vijverbal in. Deze bal  bevat micro-organismen, die de kwaliteit van het vijverwater verbeteren. Slib op de bodem verdwijnt, en daardoor wordt verzuring van het water voorkomen. Rotting op de bodem van de vijver kost zuurstof, de Bokashi vijverbal gaat dit rottingsproces tegen. Voor een optimale werking raden wij u aan om 1 bal per m² bodemoppervlakte te gebruiken. Doe dat twee maal per jaar: in het voorjaar en dan nog eens in de zomer in augustus.

Aanbevolen gebruik:

Van 10-12°C watertemperatuur. 1-2 keer per jaar 1 Bokashi Bal per 2 m² wateroppervlak.
In zeer ondiepe wateren of in ondiepe delen van het water (minder dan 50 cm diepte), halveer de hoeveelheid.
Bij zwaar slib maandelijks herhalen tot het gewenste resultaat is bereikt.

Vijverbal alleen voor de vijver?

Deze vijverballen zijn er niet alleen voor de vijver, maar zeker ook voor uw zwemvijver of zwembad. Overal waar u het water gezond wilt houden of gaan krijgen, kunnen deze vijverballen hun waarde bewijzen. Kwekers gebruiken deze vijverballen om hun waterreservoirs gezond te houden.

Toepassing

De Bokashi vijverbal zinkt naar de bodem en valt daar uiteen. De Micro-organismen verspreiden zich over de bodem van de vijver, waterreservoir of zwembad. Binnen enkele weken, soms maanden, zal de kwaliteit van het water aanzienlijk verbeterd zijn. Het wordt helderder en algen zullen niet meer terug komen. Het water met de micro-organismen zorgt voor een langdurig schone vijver.

Tip

Gebruik Bokashi vijverballen in combinatie met EM-Vijver en Microferm.

Samenstelling

Graanschillen, graanzemelen, zand, suikerrietmelasse, micro-organismen (melkzuurbacteriën, gisten, fotosynthetische bacteriën), water
Natuurproduct: Op de deze Bokashi Ballen kan een witte laag verschijnen. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.

Algen in de vijver?

Algen zijn een veel voorkomend probleem in de vijver. Als u Bokashi vijverballen gebruikt, hebt u hier veel minder last van.  Is er een teveel aan stikstof (nitraat) in de vijver, dan hebt u meestal Groenalg in het water. Is er een hoog gehalte aan fosfaat in het water, dan krijgt u Blauwalg.

Alg bestrijden?

Blauwalg is het eenvoudigst te bestrijden met zeeschelpen kalk. Hierdoor slaat het fosfaat neer op de bodem. 1 Kilo per m² bodemoppervlakte is meestal voldoende. Om de Groenalg te bestrijden, doet u eenvoudig wat stro in het water. Zorg ervoor dat dit blijft drijven, dus bijvoorbeeld in een netje. De bacteriën zullen het stro willen verteren en als voedingsstof gebruiken ze het nitraat.

Natuurlijk evenwicht

Het natuurlijk evenwicht in de vijver is belangrijk voor gezond vijverwater. Ga dus niet met chemische producten aan de gang. Zorg voor voldoende schaduw op de vijver, want daardoor zal het water minder last hebben van temperatuurschommelingen. Een waterdiepte van 80-100 cm. is ook belangrijk.

Vissen in de vijver?

Hanteer een maximale hoeveelheid van 20 cm. lengte vis per 1000 liter water. En voer niet overmatig. 80% van het voer wordt weer uitgescheiden door de vissen en gaat liggen rotten op de bodem van de vijver. Extra EM-Vijver, Microferm en Bokashi vijverballen zijn dan nodig.

8 augustus wereld vijverballen dag

Elk jaar op 8 augustus vindt over de hele wereld de Bokashi vijverballendag plaats. Kijk maar eens hier>>

Wie doet er mee? Bestel tijdig uw Bokashi vijverballen of de materialen om deze ballen zelf te maken.

Zelf aan de slag?

Gebruik voor het maken van 200 Bokashi vijverballen:

Verdun de Microferm zo nodig met water en meng alles goed met elkaar. Hierna begint het zware werk. De ballen moeten gemaakt worden. Nadat alle ballen gemaakt zijn, is het verstandig om ze 6 weken te laten rusten. Dan kunnen de Micro-organismen zich namelijk goed ontwikkelen. Hierna zijn de ballen klaar om in de vijver te gebruiken. Natuurlijk kan het ook in openbaar water, want daar zijn ook al erg goede resultaten geboekt.

 

Extra informatie

Gewicht 0,3 kg
Afmetingen 6 × 6 × 6 cm
Artikelnummer

Hoeveelheid

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…
  • EM- Activator
    Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

    EM Activator

     69,90 104,90 incl. btw