BIO 400 compost maker
Deze BIO 400 compost maker is een UV- en weerbestendige composteerder. Gemaakt van puur gerecycled kunststof. Dikwandig, warmte-isolerend met een gespleten deksel in een groene kleur en heeft  een aantrekkelijk design.
Kenmerken van de Bio 400 compost maker
De BIO compost maker kenmerkt zich door de goede ventilatie. Hierdoor composteert de BIO 400 compost maker snel. Ook het verwijderen van de compost is erg handig dankzij de 2 grote verwijder bare zijkanten.
Alle voordelen van de BIO 400 compost maker
- weerbestendig gerecycled kunststof;
- dikwandig, warmte-isolerend;
- deksel in twee delen;
- ca. 400 liter netto inhoud;
- Afmetingen: 74×74 cm. Hoogte 84 cm.
Enkele tips bij het composteren
Zorg voor voldoende vocht
Houd het vochtgehalte van je composthoop goed in de gaten. Als hij te vochtig is, komt er te weinig zuurstof bij waardoor de hoop kan gaan rotten. Wanneer het vochtgehalte te laag is, valt de vertering stil. En dan de kern van een goede composthoop: geduld. Geef de beestjes de kans om de voedzame humus te creëren. Want goed werk heeft tijd nodig.
Deze resten gooi je op je composthoop
Een compost houdt niet van brood, beschimmelde producten, honden- of kattendrollen en gekookt of gebakken eten. Aardappelschillen zijn ook niet echt geschikt, behalve als je de onbespoten variant er met mate aan toevoegt. Maar verder zijn alle organische materialen die in de natuur aanwezig zijn van harte welkom in de BIO 400 compostmaker. Denk ook aan stro, stalmest, gazonmaaisel, tuinafval, koffiedik, fijngemaakte hout en takken, en mest van plantetende dieren.
Weinig ruimte? Ga voor Bokashi
Niet iedereen heeft de ruimte voor een compost maker. Of je vindt het geen gezicht, zo’n BIO 400 compostmaker in de tuin. Kies in dat geval voor een wormenbak of voor Bokashi. Deze varianten zijn erg geschikt voor een kleine tuin. Bokashi kan zelfs binnenshuis worden toegepast met je kleingesneden keukenafval, koffiedik en klein tuinafval. Het is een fermentatiemethode overgewaaid uit Japan. Bokashi betekent ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. Let wel op: je dient een (of twee) Bokashi-emmer(s) én een zak met mengsel van effectieve micro-organismen (bokashi starter) aan te schaffen. Zonder dit mengsel ontstaat er geen fermentatieproces.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.