Aeroquick 690

 215,00 275,00 incl. btw

Aanbieding

Aeroquick 690

 215,00 275,00 incl. btw

Aeroquick 690 Voor het composteren van keuken- en tuinresten. Deze unieke composter van Juwel heeft een inhoud van bijna 700 liter!

Vaak samen gekocht!

Knaagdier rooster voor compostbakken

Knaagdier rooster voor compostbakken voor gebruik onder uw compostbak om knaagdieren, zoals muizen te weren uit uw compostbak.

Artikelnummer: 07.21.280 Categorieën: , , , Tags: , , ,

Aeroquick 690

JUWEL PREMIUM COMPOSTER – AEROQUICK 690

Waarom?

Het actief ventilatiesysteem met wandlamellen is alleen verkrijgbaar bij JUWEL

– Verbinding van de wandelementen met JUWEL Klemmoffen
– uitstekend ontwerp – conische vorm
– zeer grote vul- en afvoerkleppen
– Scharnierend deksel met duwbeugel ter bescherming tegen de wind
– hoogwaardig, uv-bestendig gerecycled kunststof
– netto inhoud ca. 700 liter

Afmeting van de Aeroquick 690

Afmeting: 94 x 94 x 109 cm

Vers gemaaid gras in de Aeroquick 690?

Vers gemaaid gras kan problematisch zijn. Het vochtige gras kan de compost in de Aeroquick 690 afdekken. Hierdoor komt er geen zuurstof bij en dit leidt tot schimmel en rot. Daarom is het het beste om het na het maaien, het gemaaide gras op het gazon te laten drogen en pas daarna op de composteerder aan te brengen.
Meng in ieder geval 1 deel grasmaaisel met 1⁄2 deel gehakseld materiaal en plaats dit in lagen in de Aeroquick 690. Begiet elke laag dun met composthulp!

Tip!

Bewaar altijd een voorraad gehakseld materiaal naast de composteerder en voeg dit toe naar rato van het groenafval.

Keuken-, groente- en fruitresten?

Met name keuken-, groente- en fruitafval is zeer geschikt voor het maken van “wormencompost”. Hoe maak je dat? Leg allereerst een 10 cm dikke laag houtsnippers of bladeren inclusief versnipperd papier op de bodem van de Aeroquick 690.
Daarna volgt een laag keukenresten en vervolgens nog een laag houtsnippers van dezelfde dikte. De keukenresten trekken al snel compostwormen aan. Deze compostwormen zullen de “lekkernijen” uit de keuken verwerken tot kruimelige compost.

Bladeren in de composter?

Bij voorkeur voordat u met bijvoorbeeld de grasmaaier op de grond het blad gaat verzamelen. Met de grasmaaier zal je blad alvast vekleinen, waardoor het in de composter makkelijk zal composteren.
Doordat het blad met de grasmaaier al zal versnipperen is het direct te gebruiken. Hak het anders fijn zodat de bladeren worden versnipperd, de bladeren mogen geen luchtdichte laag in de composteerder vormen. De bacteriën moeten een zo groot mogelijk “aanvalsoppervlak” hebben! Hetzelfde geldt hier: meng 1 deel bladeren met 1⁄2 deel gehakt materiaal.
Tip: bladeren zijn bijzonder geschikt als een dunne laag mulch in de tuin, plantbedden en borders, en bedek ze met een dunne laag compost om ze te verzwaren.

Of toch fermenteren?

In tegenstelling tot composteren, zou je je keukenresten en tuinresten ook kunnen fermenteren. Voordeel hiervan is dat we er zelf weinig aan hoeven te doen, het proces na 6-10 weken duurt. En bovendien komt er geen CO2 bij vrij en het eind product heeft alle energie behouden. Er zijn vele oplossingen, van emmers tot een fraaie kliko.

Extra informatie

Gewicht 10 kg
Afmetingen 80 × 20 × 80 cm
Inhoud

Leverancier

Kleur

Maat

Hoeveelheid

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…
  • Aanbieding
    Aeroplus 6000
    Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

    Aeroplus 6000

     224,00 294,00 incl. btw