Aeroplus 6000

 224,00 294,00 incl. btw

Aanbieding

Aeroplus 6000

 224,00 294,00 incl. btw

Aeroplus 6000 een compostvat met een doordacht 3-kamer systeem. En valt op door de eenvoudige bediening en de fraaie afwerking, met 2 luiken voor het uitnemen van de kant-en-klare compost.

Artikelnummer: 07.20.268 Categorieën: , , , , , Tags: , , ,

Aeroplus 6000

De Aeroplus 6000 van Oostenrijks ontwerp is een stabiel thermo compostvat met een doordacht 3-kamer composteringssysteem. Hij is in samenwerking met het microbiologisch Universiteitsinstituut ontwikkeld en is in 2012 bekroond met een bijzondere vermelding ‘red dot design award’ . De Red Dot Design Award is een internationale prijs voor design die jaarlijks uitgereikt wordt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen.

De intelligente 3-fasen composteermethode; schoon, eenvoudig, zonder omroeren

Het compostsysteem is uniek vanwege het meer-kamer-systeem;
Kamer 1: (B) doet dienst als verzamelkamer om het groenafval in te brengen.
Opvallend is de uitstekende toegankelijkheid met een stevig, goed sluitend, windveilig deksel (A). Deze is dicht (anaeroob), zodat de compost goed zijn vocht vasthoudt en insecten zoveel mogelijk weggehouden worden. Als kamer 1 vol is, wordt de inhoud verplaatst met de klephendel naar kamer 2 (C).
Kamer 2: wordt belucht aan alle zijden (aeroob), zo wordt het volume tot 1/3 terug gebracht. De intensieve aanvoer van zuurstof zorgt zomer en winter voor een snel proces.
Kamer 3: Na 6-8 weken wordt de inhoud van kamer 2 verplaatst naar kamer 3 (rijpingskamer) met de handgreep. Bodemcontact met de grondorganismen zorgt in korte tijd voor een volwaardig compost en kan onderaan (D) worden geleegd.

Eenvoudige bediening

De Aeroplus 6000 valt op door de eenvoudige bediening en de fraaie afwerking, met twee luiken voor het uitnemen van de kant-en-klare compost. Een goede afsluiting laat geen ongedierte toe, de uitstekende beluchting laat geen nare geuren ontstaan en de bediening is ergonomisch verantwoord en voor iedereen uitvoerbaar.

Afmetingen opgebouwd: 79 x 79 x 110 (l x b x h in cm)
Afmetingen verpakt in doos: 110 x 80 x 23 (l x b x h in cm)
Gewicht: 24 kg
Inhoud: 600 liter
Ledigen: weerszijde 2 luiken voor verwijderen compost
Voorzieningen: warmtemeter
Kleur: groen
Materiaal: kunststof
Verpakking: compact verpakt als bouwpakket
Garantie: 2 jaar

Fermenteren?

Milieuvriendelijk hergebruik van tuin- en keukenresten kan door deze resten te fermenteren. De voordelen ten opzichte van composteren zijn: er vindt bijna geen CO2 uitstoot plaats, u kweekt bodemleven dat de bodem gezond maakt, waardoor er gezonde planten groeien op deze bodem. Bij fermenteren hebt u vrijwel geen last van vliegjes of stank. En: bijna alles is geschikt om te fermenteren, ook gekookt eten en vleesresten, alleen liever geen rottend materiaal. Meer informatie? Kijk maar eens hier>>

 

Extra informatie

Gewicht 24 kg
Afmetingen 79 × 79 × 110 cm
Leverancier

Inhoud

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…