Jute Boomband

 0,92 835,70 incl. btw

Jute Boomband

 0,92 835,70 incl. btw

Jute boomband om op natuurlijke wijze een boom vast te zetten aan boompalen.

Deze boomband is van zeer goede kwaliteit jute gemaakt. De band is 7 of 8  centimeter breed.  Op een rol zit 15 of 25 meter, maar u kunt ook per meter bestellen. Het is volledig afbreekbaar.

Artikelnummer: 08.20.100 Categorieën: , , , Tags: , , ,

Jute Boomband

Deze boomband is uitermate geschikt om een boom vast te zetten aan boompalen. De eerste twee groeiseizoenen kunt u met een gerust hart het geheel ongemoeid laten. Tijdens het derde seizoen begint het jute te verteren. Uiteindelijk wordt deze boomband vanzelf opgenomen door het milieu. Gebruik als boompaal ook een onbehandelde boompaal, van bijvoorbeeld kastanjehout. Ook deze paal kan zonder nadelen in het milieu achterblijven.

Omschrijving

De Jute Boomband  van DeDuurzameTuin.nl  is een 100% natuurlijk en plasticvrij product, dat gebruikt wordt bij het opbinden en verankeren van bomen. Door het gebruik van de Jute Boomband worden de bomen gestabiliseerd in de eerste levensjaren.

De Jute Boomband  is dubbel geweven en extra sterk.

De treksterkte is nagenoeg hetzelfde als autogordel. De boomband blijft doorgaans 2 groeiseizoenen intact, waarna de boom voldoende vast moet staan. Het verteringsproces verloopt geleidelijk, het is niet nodig om de boombanden te verwijderen, de natuur verteert de boomband. Dat scheelt u een werkgang en het spaart de bomen.

Verschillende mogelijkheden

Deze jute boomband is verkrijgbaar per meter, of op rol. Er is boomband van 7 cm. breed. Een volle rol is dan 25 meter. Maar we hebben ook jute boomband van 8 cm. breed. Op een rol zit dan 15 meter. U kunt deze boomband per meter bestellen, per rol en voor de grootverbruikers voor een speciale prijs voor 40 of 50 rollen. De 8 cm. jute boomband is voorzien van 4 groene strepen. De 7 cm. jute boomband kunt u bestellen met of zonder 3 groene strepen.

Het aanbinden van boom, hoe doe je dat?

Het beste werkt u met 3 stuks “kniepalen” Deze palen plaatst u rondom de boom op gelijke afstand. De paal komt uiteindelijk circa 40-50 cm. boven de grond te staan. U kunt palen gebruiken van ongeveer 100 tot 125 cm., met een dikte van 8-10 cm. U graaft eerst het plantgat, ruim genoeg voor de kluit van de boom en de benodigde boompalen. De kluit plaatst u in het plantgat. Sommige bomen hebben Mycorrhiza schimmels nodig, dat giet u dan direct bij de kluit in het plantgat. Ook kunt u hier bodemvoeding aanbrengen zoals Microferm. Zo krijgt uw boom een prima start om lekker te gaan groeien.

Plaatsen van de boompalen

De drie boompalen plaatst u op onderlinge gelijke afstand om de boom. Mooi is om deze iets achterover te zetten. Dan slaat u voorzichtig de boompalen op hoogte (kniehoogte). U vult het plantgat met uitkomende grond en drukt de grond voorzichtig aan. Nu pakt u Afbeeldingsresultaat voor kniepalen boom bandde boomband, slaat een lus om de boom en zet hem redelijk strak aan de eerste paal. Zo doet u dat drie keer. Daarna staat de boom keurig vast. Het voordeel van kniepalen is dat de kluit van de boom stil staat en haarwortels zich snel kunnen ontwikkelen.

Onderhoud van boomband

Kijkt u enkele keren per jaar de boomband na, en zet de band zo nodig strakker of juist losser. Na het derde groeiseizoen kunt u de boompalen en de boomband verwijderen.

Bomen inpakken tegen zonnebrand?

Gebruik hiervoor onze wikkeljute.

 

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Hoeveelheid

, , , , ,

Kleur

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…
  • Microferm Effectieve Micro-organismen
    Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

    Microferm

     12,65 78,00 incl. btw