Regenwormen

 156,00 incl. btw

Regenwormen

 156,00 incl. btw

Regenwormen graven gangetjes door de grond.

Er zijn wormen die horizontale gangetjes graven en er zijn wormen die verticale gangetjes graven. Hierdoor komt er meer lucht in de bodem en kunnen planten beter groeien. Ook zorgen de gangetjes voor een betere waterdoorlaatbaarheid.

Zeker bij tuinen van nieuwbouwwoningen is de inzet van wormen onmisbaar om de dicht gereden onderlaag weer “open” te krijgen. Ook in strafschopgebieden van voetbalvelden zijn er vele goede resultaten te melden nadat men begon met regenwormen aan de bodem toe te voegen. Wanneer een gazon vervilt raakt, is het ook verstandig met regenwormen aan de gang te gaan. Zij zorgen ervoor dat de viltlaag opgegeten wordt en er weer meer zuurstof in de bodem kan doordringen. Het komt altijd ten goede van de waterhuishouding van de bodem.

Artikelnummer: 07.15.200 Categorieën: , , , , , , Tags: , ,

Regenwormen

Regenwormen graven gangetjes door de grond.

Er zijn wormen die horizontale gangetjes graven en er zijn wormen die verticale gangetjes graven. Hierdoor komt er meer lucht in de bodem en kunnen planten beter groeien. Ook zorgen de gangetjes voor een betere waterdoorlaatbaarheid.

Zeker bij tuinen van nieuwbouwwoningen is de inzet van wormen onmisbaar om de dicht gereden onderlaag weer “open” te krijgen. Ook in het strafschopgebied van voetbalvelden zijn er vele goede resultaten te melden, nadat men regenwormen ter plekke toepaste.
Wanneer een gazon vervilt raakt, is het ook verstandig met regenwormen aan de gang te gaan. Zij zorgen ervoor dat de viltlaag opgegeten wordt en er weer meer zuurstof in de bodem kan doordringen. Het komt altijd ten goede van de waterhuishouding van de bodem.

Voortplanting:

Regenwormen vestigen zich in de “nieuwe” bodem en zullen het evenwicht herstellen. De wormen die uitgezet worden, zijn jonge volwassen wormen en zullen zich vermeerderen door te paren en eitjes te leggen. Wormeneitjes kunnen wel 3 mm groot zijn. 6 tot 8 weken na het uitzetten van de volwassen regenwormen kunnen de eerste jonge wormen gevonden worden. Overbevolking op termijn door regenwormen is niet mogelijk. Regenwormen zullen op een natuurlijke manier sterven en jonge wormen zullen hun plaats weer in nemen, zoals het biologische evenwicht is.

Hoe werken regenwormen?

De gangetjes die wormen graven, maken vaste grond los zodat lucht, water en grond weer in evenwicht gebracht worden. De regenwormen zullen door het graven van de gangetjes vaste, natte of harde grond weer opengraven. Al na enkele weken wordt het resultaat zichtbaar en komt de oorspronkelijk kruimelige structuur van de bodem terug. Hierdoor zal er weer de nodige zuurstof in de bodem komen. De grond zal dan haar natuurlijke veerkracht terugkrijgen.

Een bodem met wormengangetjes ,die tot een diepte van wel drie meter kunnen gaan, heeft een perfecte wateraan- en afvoer. De planten zullen hun wortels in de gangetjes van de wormen steken en hierdoor een prachtig sterk wortelgestel krijgen.

In Nederland hebben we te maken met diverse grondsoorten zoals: kleigrond, zandgrond, veengrond, löss, leem en combinaties daarvan, zoals bijvoorbeeld zavelgrond. Daarom heeft GreenGuard uitgekiende combinaties samengesteld van de beste wormensoorten.

  • Er zijn wormen die verticaal de grond in gaan en grote diepten bereiken, soms wel tot 3 meter. Deze wormen zijn zeer geschikt voor gronden waar water een probleem vormt, of waar de diepere wortelgroei bevorderd moet worden.
  • Andere wormen verplaatsen zich wat horizontaler en maken de bovenste laag luchtiger.
  • Wormen die geen “hoopjes” achterlaten op het gras zijn uitstekend geschikt voor gebruik op Golfterreinen en Sportvelden.

Inhoud:

In de verpakking van 2,5 kilo zitten circa 2000 wormen. Zoals regenwormen, compostwormen, dauwpieren, aardwormen en mestpieren. 2,5 kilo wormen is voldoende voor 50 -250 m2 tuin, meer wormen zorgen voor sneller resultaat.

Verzending:

De wormen worden verzonden in een doos, waarbij de wormen in een zak zitten met 8 liter substraat. Hierdoor blijven ze gezond en vers.

Levertijd:

circa 1 week.

Extra informatie

Gewicht 2,5 kg
Afmetingen 40 × 20 × 15 cm
Inhoud

Verpakking

Andere suggesties…