Tomaten Bio Roma
Tomaat Bio Roma VF zaai je eind februari in een zaaibak bij 20°C of later buiten onder glas. Na het verspenen in een kas of pot uitplanten. Kan ook buiten op een beschutte en zonnige plek staan. Regelmatig zijscheuten verwijderen. Oogsten vanaf juli tot en met september.
Productkenmerken
 Stevig vruchtvlees.
 Uitermate geschikt voor salades.
 Ook lekker in tomatensoep of pastasauzen.
Omschrijving
De Roma-tomaat of Roma is een pruimtomaat die zowel voor het inblikken als voor het produceren van tomatenpuree wordt gebruikt vanwege zijn slanke en stevige karakter.
Romatomaten
Waarom zijn Tomaten Bio Roma goed voor je gezondheid?
Let op!
Onrijpe, groene tomaten bevatten de natuurlijke gifstof tomatine. Wanneer je grote hoeveelheden van deze stof binnenkrijgt, kan dit mogelijk tot maag- en darmklachten leiden. Je kunt daarom het beste alleen rijpe, rode tomaten eten.
Kan je Roma tomaten rauw eten?
Hoe Roma tomaten kweken?
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.