Andijvie Nummer Vijf2

 2,25 10,65 incl. btw

Aanbieding

Andijvie Nummer Vijf2

 2,25 10,65 incl. btw

Andijvie nummer vijf2 Geeft een heerlijke stevige krop Andijvie met een gelig hart. Deze andijvie is breedbladig. Te zaaien vanaf april onder glas.

Artikelnummer: 17.23.087 Categorie: Tags: , , , ,

Andijvie Nummer Vijf2

Andijvie Nummer Vijf2 kan je vanaf juni tot en met juli buiten op een zaaibed zaaien of in regels. Na 3 tot 4 weken uitplanten of uitdunnen. Andijvie is gevoelig voor kou en ‘schiet’ snel, wacht daarom even met zaaien als het ‘s nachts nog koud is (< 10°C). De hoogte van de krop is circa 20 cm. In 1 gram zaden zitten ongeveer 600 Andijvie vijf 2 zaadjes. De wetenschappelijke naam is Cichorium endiva. Je kunt van mei to en met oktober Andijvie vijf 2 oogsten!

Productkenmerken van Andijvie Nummer Vijf2

 Geschikt voor voor- en najaarsteelt.
 Geeft zware, uniforme kroppen.
 Minder gevoelig voor schieten.

Breedbladig

De breedbladige andijviesoort ‘Nummer Vijf2’ heeft een goed gevuld hart en is ook erg zacht van smaak. Dit maakt deze andijviesoort uiterst geschikt voor stamppotten en om te stoven. Eén zakje is voor circa 35m2, en de plantafstand bedraagt 30×35 cm.

Zachte smaak

Andijvie ‘Nummer Vijf2’ is verreweg het meest geteelde type. Breedbladig met een goed gevuld hart en een zachte smaak. Uitstekend geschikt voor stamppotten en om te stoven.

Kijk voor al onze biologische zaden hier>>

Tip over Andijvie Nummer Vijf2

U moet er rekening mee houden dat uitzaai in het voorjaar vroegtijdige schieters kan opleveren.  De meeste andijvie wordt in de volle grond gezaaid in de periode half juni tot half juli. Op deze wijze kan men tot diep in de herfst genieten van dit gewas. Vanaf maart kan dit ras onder glas gezaaid woden. De plantafstand moet ongeveer 30×35 cm zijn; nauwer planten levert geen hogere opbrengst op en het risico van smet is groter. Voorzaaien kan.

Stampot Andijvie met Andijvie Nummer Vijf2

Schil 1,2 kilo aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak 250 gram spekjes op middelhoog vuur in ca. 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.

Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een gladde puree. Voeg het spekvet en eventueel kookvocht toe. Schep er de andijvie (circa 500 gram) door. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel de stamp over borden. Verdeel er de spekjes over. Vegetarisch kan natuurlijk ook, dan volg je dit recept en sla je de spekje over.

Verpakking

De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.

Skal

Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.

Extra informatie

Afmetingen 15,2 × 10 × 0,03 cm
Artikelnummer
Artikelnummer leverancier

Hoeveelheid

,

Inhoud

Kleur

Leverancier

Maat

Verpakking

Andere suggesties…
  • Aanbieding
    Foto van een zakje Rozemarijn Bio zaden verkrijgbaar bij DeDuurzameTuin.nl
    Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

    Rozemarijn Bio

     2,85 13,25 incl. btw
  • Aanbieding
    Foto van een zakje Wintertijm Bio zaden verkrijgbaar bij DeDuurzameTuin.nl
    Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

    Wintertijm Bio

     2,25 10,65 incl. btw
  • Aanbieding
    Foto van een zakje Kamille Bio verkrijgbaar bij DeDuurzameTuin.nl
    Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

    Kamille Bio

     2,25 10,65 incl. btw