Augurk Bio
Augurk Bio Profi F1, kan je vanaf half april tot en met mei onder glas zaaien. Verspenen in potjes en half mei buiten planten of vanaf mei buiten in regels zaaien. De ranken van de planten beurtelings naar links en naar rechts leiden. De hoogte is uiteindelijk zo’n 200 cm. Vanaf juli kan je meestal al oogsten. De wetenschappelijke naam is Cucumis sativus.
Productkenmerken
 Bittervrije augurk.
 Sterk groeiend met hoge opbrengst.
 Resistent tegen meeldauw en komkommervirus.
Uit de komkommerfamilie
De augurk is een vrucht van de plant Cucumis sativus uit de komkommerfamilie die wordt ingelegd in azijn en/of pekel. De vers gegeten komkommer en de augurk zijn verschillende cultuurvormen van dezelfde soort met verschillende eigenschappen. De vruchten die gebruikt worden voor het maken van de augurk zijn kleiner en hebben over het algemeen een dunnere schil dan de vers gegeten komkommer. De augurk mag geen smaak van zichzelf hebben; de komkommersmaak moet geheel ontbreken.
De teelt van de Augurk Bio
De teelt vindt op de grond plaats of aan draad omhoog. Vroeger was kruisbestuiving nodig, maar tegenwoordig zijn er ook augurkenrassen die zonder bestuiving vrucht zetten. De vrucht is kort en wordt overwegend gebruikt voor het inleggen in azijn en pekel (het Engelse ‘pickle’ komt hiervandaan), al dan niet met suiker en verschillende kruiden om de smaak te beïnvloeden.
Lengte/dikte verhouding
De vrucht moet een lengte/dikte verhouding hebben van ongeveer 3:1 en mag niet buikig, taps, wrattig of ruw zijn. Er worden verschillende sorteringen in vruchtgrootte onderscheiden, zoals ‘zeer fijn’, ‘fijn’ en ‘middelfijn’. De grootste vruchten worden gebruikt voor de zure bommen. Augurken die te groot zijn om in te maken worden in kwekersdorp Roelofarendsveen ‘groffies’ genoemd en zo geconsumeerd. Ook wordt de augurk gebruikt voor het maken van rolmops.
Is een augurk goed voor je?
Wat is gezonder komkommer of augurk?
Kan je een augurk rauw eten?
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.
Je vindt al onze biologische zaden hier>>>