Bemestingsmeter
Bemestingsmeter van PlantCareTools voor potplanten, kamerplanten, kuipplanten, tuin en gazon. De Bemestingsmeter meet de hoeveelheid voedingsstoffen in de grond en geeft een bemestingsadvies.
Bemestingsmeter voor alle potplanten en de moestuin
Gedurende het groeiseizoen van alle planten, zowel met betrekking tot uw potplanten buiten op balkon en terras als uw kamerplanten binnen, heeft uw plant veel moeite om goed te groeien omdat de wortels hun voeding slechts uit een beperkte hoeveelheid aarde in de pot kan halen en ook de aanwezige meststoffen in de potgrond snel worden verbruikt. Potplanten moeten hun voeding uit een klein beetje grond halen. Het is dus van belang om te weten wanneer u moet bijmesten om een zo optimaal mogelijke groei en bloei van uw potplanten te bewerkstelligen. Ook de planten in uw moestuin vragen om de juiste bemesting ten behoeve van een goede oogst.
De Bemestingsmeter (Fertometer) meet zeer nauwkeurig de aanwezige meststoffen in de grond. Door middel van een lampje geeft de fertometer aan of u moet bijmesten of juist niet. De Elektrische conductiviteit (EC) waarde is de ideale oplossing om nauwkeurig te kunnen meten
In feite meet de Fertometer de elektrische geleiding in de grond. Naarmate er meer meststoffen in de grond aanwezig zijn zal de fertometer een hogere elektrische geleiding meten. Vervolgens vertaalt de fertometer het niveau van de elektrische geleiding naar een bemestingsadvies door middel van een lampje. Zonder de fertometer heeft u geen idee of uw plant over voldoende voedingsstoffen kan beschikken.
Planten die in potten gekweekt worden, moeten hun voeding uit een klein beetje grond halen. Als een potplant niet goed groeit en/of bloeit, is een verkeerde bemesting vaak de oorzaak. Vraagt u zich af of u moet bijmesten of misschien juist teveel mest hebt toegevoegd? De Fertometer maakt aan die onzekerheid een eind!
Werking Bemestingsmeter
Deze Bemestingsmeter maakt gebruik van de elektrische geleiding van de grond. Als er veel meststoffen in de bodem aanwezig zijn, meet hij meer geleiding. Deze geleiding zet het apparaat om en geeft met een lampje het bemestingsadvies aan. Als u niet beschikt over een Fertometer ofwel bemestingsmeter, dan hebt u geen idee of uw planten over voldoende voedingsstoffen beschikken. Met deze meter bent u in staat de planten tijdig te voorzien van de juiste voedingsstoffen.
Vleermuismest
Komt de grond van potplanten, op uw terras, balkon of kwekerij voeding te kort? Gebruik dan onze producten met vleermuismest. Planten nemen deze specifieke meststoffen goed op. Vleermuismest bindt goed in de grond van de pot, waardoor voedingsstoffen minder snel uitspoelen. Onze vleermuismeststoffen vind je in onze webshop.
Eenvoudig in gebruik
U drukt de punt van de meter stevig in de grond bij de plant. Vervolgens drukt u op de knop op de meter. Als het rode lampje gaat branden, zijn er te veel voedingsstoffen in de grond aanwezig. Brandt het groene lampje, dan is alles prima in orde, maar als het oranje/gele lampje gaat branden, dan moet u in actie komen, want dan is er een tekort aan voedingsstoffen in de grond.
Wilt u de grond testen in de moestuin? Pak dan een pot van circa 1 liter, doe hierin de tuinaarde die u wilt testen en doe de test zoals hierboven omschreven.
Tips en eigenschappen
- De grond moet voldoende vochtig zijn.
- Geef in de ochtend een beetje water en meer in de middag.
- Een meting heeft alleen zin tijdens het groeiseizoen.
- Zware bodem als klei-grond kan niet geanalyseerd worden door deze meter.
- De gewenste temperatuur 18-23 graden Celsius.
- De meter werkt op een 9V batterij (niet meegeleverd).
- De meter is niet geschikt voor vloeistoffen.
- De meter is spatwaterdicht.
Digitale irrigatiesystemen
Je kunt bij DeDuurzametuin.nl terecht voor vele irrigatiesystemen voor je tuin, borders en potplanten.
Geschiedenis irrigatiesystemen
Volgens Wikipedia hebben archeologische onderzoekingen aangetoond, dat al in het zesde millennium v.Chr. irrigatie werd toegepast in Mesopotamië en Egypte. En wel daar waar gerst werd verbouwd in gebieden met onvoldoende regenwater om zonder irrigatie gewassen te laten groeien.
In de Zanavallei van het Andesgebergte in Peru vonden archeologen overblijfselen van drie irrigatiekanalen uit het vierde millennium v.Chr. De Indusbeschaving beschikte over goed ontwikkelde irrigatiestelsels in het derde millennium v.Chr.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.