Gekneusde Perzikstenen

 39,90 978,50 incl. btw

Gekneusde Perzikstenen

 39,90 978,50 incl. btw

Kleine, gebroken perzikstenen zijn prima te gebruiken als wandelpad, maar zeker ook als oprit.

Artikelnummer: 02.20.324 Categorieën: , , Tags: ,

Gekneusde Perzikstenen

Mooi, duurzaam en kostenefficiënt

Een m³ perzikstenen bedekt ongeveer 30 m², bij een laagdikte van 3- 3,5 cm. Een m³ schors bedekt ongeveer 10-15 m², afhankelijk van de gekozen laagdikte. Perzikstenen gaan bovendien lang mee: zo’n 25-30 jaar, terwijl boomschors al na 5 jaar verteerd is. Perzikstenen bedekken dus 2 tot 3 keer zoveel oppervlakte met dezelfde hoeveelheid én gaan 5 tot 6 keer langer mee. Omgerekend hebt u met perzikstenen dus één keer per 30 jaar nieuw nodig, terwijl u in diezelfde tijd met schors of houtsnippers 12 tot 18 keer zoveel nodig hebt.

Onderhoudsarm

Perzikstenen rotten en schimmelen niet, waardoor ze niet snel vergaan. Het wordt dus ook geen voedingsbodem voor onkruid en andere wildgroei. Licht en grond-beroering veroorzaken ook groei van onkruid. Als u de grond afdekt met perzikstenen, blijft het bodemleven functioneren en hebt u geen last van onkruid.

Verpakking

  • Doos 20 kilo voor ongeveer 1,3 m2.
  • Mini Big-Bag 300 liter voor ongeveer 10 m2.
  • Big-Bag 500 liter, (0,5 m3) voor ongeveer 15 m2.
  • Big-Bag 1000 liter, (1 m3) voor ongeveer 30 m2.
  • Big-Bag 1500 liter, (1,5 m3) voor ongeveer 45 m2.

Gebruik

Als u perzikstenen tegen onkruidgroei gebruikt, kunt u het gewoon over de grond strooien. We raden het gebruik van anti-worteldoek af, omdat dit het bodemleven laat afsterven. Gebruikt u perzikstenen als pad of oprit? Zorg dan voor een stabiele ondergrond. Mooi en duurzaam is het gebruik van Olivijnzand. Dat zorgt voor een harde, maar waterdoorlatende ondergrond. Voor grotere hoeveelheden olivijnzand kunt u een offerte aanvragen via info@deduurzametuin.nl 

Hele, halve of gekneusde perzikstenen?

Perzikstenen zijn er in verschillende maten. Elke maat heeft zijn voor- en nadelen. De hele stenen worden gebruikt op daken, en zorgen voor verkoeling. Op een dakkapel zorgt perzikstenen ervoor dat de regen minder “hoorbaar” is. U gebruikt de hele perzikstenen ook om borders mee af te strooien tegen onkruidgroei. De halve Perzikstenen worden gebruikt voor een oprit. Ze passen goed in elkaar waardoor het pad beter beloopbaar is. De gekneusde perzikstenen zijn nog beter geschikt voor paden, omdat die door de verschillende formaten nog beter in elkaar passen. Daardoor ontstaat een stevig en goed beloopbaar pad.

Toeslag transportkosten België en Waddeneilanden.

Indien u vanuit België, Zeeuws Vlaanderen of de Waddeneilanden besteld, komt er vanaf de 300 liter verpakkingen een toeslag op de transportkosten bij. Hiervoor kiest u bij uw bestelling voor de variatie “Met Toeslag”. 

Voor verzenden naar Duitsland en Frankrijk kunt u een prijsopgave op maat aanvragen via info@deduurzametuin.nl

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Leverancier

Hoeveelheid

, , , , , , , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…