Bokashi emmer set met Aanrechtbakje en Starter
We hebben nu een complete set voor de Essential Bokashi emmer set voor u samengesteld we noemen het de: Bokashi emmer set met aanrechtbakje en Starter
Deze set bestaat uit de volgende onderdelen:
2 st. Essential Bokashi- emmers
1 st. Base, waarop de emmer geplaatst wordt tijdens het fermentatieproces.
1 st. Maatschepje
1 st. stamper.
in elke emmer zit een rooster.
elke emmer heeft een deksel.
1 st. Bakje op de vrijkomende Bokashi sap in op te vangen.
1 st. Aanrechtbakje Daily voor het verzamelen van uw keukenresten in de kleur van de Emmers.
1 kilo Bokashi starter waar u circa 10 emmers Bokashi kunt maken.
Stop met het weggooien van kostbare en energierijke keukenresten.
Gebruik al uw keukenresten van organische oorsprong, gekookt of rauw, aardappelschillen, citrusvruchten/schillen, bananenschillen, koffie, thee en groenteresten om er waardevolle bodemvoeding van te maken.
Hoe werkt het?
Op het rooster in de emmer doet u een half maatschepje Bokashi-starter. Hierop legt u uw keukenresten. Grote stukken even wat kleiner snijden. En hierna een half maatschepje bokashi-starter toevoegen. Dan het materiaal met de stamper goed in elkaar drukken. En de emmer afsluiten met het deksel. Steeds uw keukenresten in uw emmer doen, half maatschepje Starter en stampen maar. De bacteriën gaan gelijk aan de slag en zullen de koolstof verbindingen in de keukenresten verkleinen. Hierdoor kan er erg veel materiaal in de emmer. Een tweepersoonshuishouden doet er gemiddeld 6-8 weken over om de emmer vol te krijgen. Tussentijds wekelijks het vrijkomende vocht aftappen en verdund gebruiken als gietwater bij uw kamerplanten en in de tuin. In nood kunt u het ook door de gootsteen gieten. Dan zullen de bacteriën zich hechten aan de vervuiling in de afvoer en deze vervuiling verteren.
En dan?
Als de emmer vol is, haalt u hem van de base en laat u de emmer nog twee weken rusten. U kunt in deze periode ook het vocht gewoon blijven aftappen. Ondertussen begint met de tweede emmer opnieuw. Na deze twee weken kunt u het materiaal in de tuin gaan gebruiken. Het mooiste, vind ik, als u het materiaal (Bokashi) in een andere emmer of stenen bloempot doet. Bij voorkeur dan eerst een handje tuinaarde in de meer of pot doen. Hierna zet u de pot omgekeerd tussen de planten in uw tuin. Het materiaal zal dan verder verteren en beschikbaar gemaakt worden als voeding voor de planten die er groeien en verder het bodemleven verrijken met meer bodemleven. Uiteindelijk ontstaat er een ziekte resistente bodem met ziekte resistente planten.
Voordelen
Van uw waardevolle keukenresten maakt u een fantastisch bodemvoeding, vol met levende microscopisch kleine wezentjes, die er voor zorgen dat de bodem en dus uw planten, gezond worden ne blijven. Andere meststoffen zijn dan meestal niet meer nodig.
Downloads:
Bokashi-emmer DeDuurzameTuin.nl
Verkrijgbare kleuren:
Deze sets zijn verkrijgbaar in de kleuren Zwart en Grijs.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.