Bokashi Keukenemmer Design

 82,55 129,85 incl. btw

Bokashi Keukenemmer Design

 82,55 129,85 incl. btw

Deze Bokashi keukenemmer Design is mooi vorm gegeven en past op iedere aanrecht.

 

Handig om de emmer schoon te maken!

Wipe en Clean reinigingsmiddel (spuitfles)

Een 100% natuurlijk reinigingsmiddel op basis van Effectieve Micro-organismen.

Voor een gezond huis en ecologische levenskwaliteit. Onmisbaar in elk huishouden.

 

Bokashi Keukenemmer Design

Deze Bokashi Keukenemmer Design heeft een mooi vormgeving. Met de Bokashi-emmer kun je je overgebleven voeding en keukenresten direct in je keuken recyclen. Het maakt een voedingsrijk materiaal voor uw bodem. De Bokashi-emmer zorgt voor een anaërobe fermentatie van de keukenresten, allemaal zonder geur en zonder vliegen! De gevormde Bokashi levert een gunstige bijdrage aan de bodem. Verspil niet meer, recycleer!

1 of 2 stuks?

Nu is deze Design Bokashi Keukenemmer in fraaie Vanille kleur ook verkrijgbaar als set. Dus u kunt nu deze fraaie design Bokashi keukenemmer per stuk of als set van twee stuks bestellen. Tijdens de rustperiode kunt u dan gelijk door met de tweede emmer. U verspilt dus geen keukenresten meer.

Prachtig ontwerp

De Bokashi-keukenemmer Design is met haar prachtige ontwerp een aanwinst in iedere keuken. Het fermenteren van je eigen etensresten wordt nog leuker! Met de speciale aanstamper druk je niet alleen de resten aan; het drukt ook de lucht uit de emmer en blijft de etensresten luchtdicht afsluiten. Het vullen van de emmer en het verwerken van je etensresten blijft natuurlijk hetzelfde.

Fermenteren

Verzamel je etensresten in de luchtdichte emmer en bestrooi de laagjes afval met Bokashi Starter. De Effectieve Micro-organismen aanwezig in de Bokashi Starter zorgen ervoor dat de aanwezige verse keukenresten fermenteren ipv rotten. Rotting en stank krijgen in dit fermentatieproces geen schijn van kans. In ruil krijg je goede voeding voor het bodemleven.

Hoe maak je Bokashi?

  1. Verdeel zo’n 20 ml Bokashi Starter op de bodem van de keukenemmer.
  2. Snij de keukenresten in stukjes tot max. 5 cm.
  3. Breng een laagje van 5 cm verse keukenresten in de emmer.
  4. Verdeel 40 ml Bokashi Starter op de keukenresten.
  5. Druk de keukenresten stevig aan.
  6. Sluit de Bokashi-keukenemmer goed af met het deksel.
  7. Herhaal dit proces tot de emmer vol is.
  8. Tap dagelijks het verzamelde sap af. Het kan een week of langer duren voordat het eerste vocht afgetapt kan worden.
  9. Laat minstens 2 weken fermenteren.

De Bokashi is klaar wanneer het een zoetzure geur heeft. De keukenresten zijn nauwelijks van structuur en uiterlijk veranderd.

Wat te doen met het Bokashisap?

Het afgetapte Bokashisap is ideaal als plantenvoeding en enten van het bodemleven voor tuinplanten. Het is rijk aan goede micro-organismen,  nutriënten en alle nuttige stoffen die vrijkomen bij het fermentatieproces.
Verdun het Bokashisap 1 op 100 met water. Het afgetapte sap kun je het beste meteen gebruiken.
In het toilet/afvoerbuizen werkt het tevens als een natuurlijke reiniger en voorkomt verstopping.

Voordelen:

Fraai vorm gegeven Bokashi emmer. Eenvoudig in gebruik. Mooi verpakt in een kartonnen bewaartrommel. Het kraantje om het vrijkomend vocht (microferm) af te tappen is eenvoudig in gebruik. De binnenemmer is eenvoudig te verwijderen. De emmer heeft een uniek afsluitsysteem. Een inklapbaar deksel sluit het materiaal luchtdicht af. Het werkt echt super schoon. deze meer misstaat zeker niet in elke keuken.

9,6 liter inhoud:

Deze Bokashi keukenemmer Design heeft een inhoud van maar liefst 9,6 liter. Hierdoor is hij eenvoudig in gebruik en wordt de emmer niet te zwaar. De binnen emmer is eenvoudig te reinigen, zoals alle onderdelen van deze Bokashi emmer.

Waarom Bokashi?

Het maken van Bokashi in deze emmer heeft veel voordelen. Je gooit geen etensresten weg. Alle organische keukenresten zijn geschikt om in de emmer te fermenteren. Alleen rottende keukenresten liever niet gebruiken in de Bokashi emmer.

Hoe werkt het?

Op de bodem, van de binnenemmer, doe je een weinig Bokashi starter. U kunt u de Bokashi starter extra bij bestellen. Op de bokashi starter doe je een laagje van circa 5 cm. klein gesneden keukenresten. je dekt het af met een klein beetje Bokashi- starter. Vervolgens duw je het goed aan. Het bijgeleverde deksel klap je uit en duw je voorzichtig in de emmer omlaag, tot aan het materiaal. Zodra u weer wat keukenresten heeft doet u het materiaal op de al aanwezige keukenresten in de emmer. Uiteraard verwijdert u eerst het inklapbare deksel. Steeds een klein beetje Bokashi starter toevoegen. Om de dag kijkt u of er vocht in de emmer zit. U draait hiervoor de dop van de emmer af en giet de vloeistof in een bakje. Het is belangrijk om dit vocht regelmatig uit de emmer te verwijderen en te gebruiken.

Vocht:

Het vrijkomende vocht tapt u dus af in een bakje. Dit vocht is een paar dagen houdbaar. U gebruikt dit vocht door het te verdunnen met water. De mooiste verhouding is 1 op 100. Hierdoor is het mooi verdund . Dit vocht, ookwel micro-ferm genoemd is rijk aan geactiveerde bacteriestammen. Deze bacteriestammen kunnen in de tuin verspoten worden. Hier zorgen voor structuur verbetering in de bodem en maken ze de bodem gezond. Eventueel een scheutje in de afvoer van het aanrecht, zorgt ervoor dat de afvoer mooi schoon blijft.

Fermenteren:

In deze Bokashi emmer ben je dus eigenlijk aan het fermenteren. Het fermenteren met behulp van bacterie in een zuurstof arme omgeving, zorgt ervoor dat de keukenresten worden voorverteerd.  Hierdoor is het materiaal uiteindelijk goed opneembaar door het bodemleven in uw tuin. De voorsorteerde keukenresten zijn een prima voedingsbron voor ander bodemleven. Samen zorgen ze ervoor dat uw tuin gezond wordt en blijft. Bovendien wordt het opgenomen CO2 vastgelegd in de bodem van uw tuin.

Als de emmer vol zit:

Als de Bokashi emmer vol zit, laat u de emmer nog 1 a 2 weken staan. Hierdoor kan ook het laatst toegevoegde materiaal fermenteren. Na deze rust periode kunt u het materiaal in de tuin verwerken. U graaft een gat in de tuin en kiepert de inhoud van de emmer in het gat. U dekt het gat af met de uitkomende grond. Na enkele weken is het materiaal opgenomen door het bodemleven en zie je er niets meer van terug. Uw bodem wordt gezond en de structuur wordt geoptimaliseerd. Hierdoor wordt de grond in uw tuin ziekte resistent, waardoor de planten in uw tuin ook ziekte resistent worden.

Inhoud van de verpakking:

Bokashi keukenemmer Design, een binnenemmer, een vast deksel en een inklapbaar deksel voor op de binnenemmer. U treft ook een maatschepje aan en een gebruiksaanwijzing. Met het handvat tilt u de emmer eenvoudig op. Sustainable kunststof.

Onze bokashi emmers zijn gemaakt van gerecycled kunststof van Skaza.

Extra informatie

Gewicht 4 kg
Afmetingen 30 × 30 × 45 cm
Inhoud

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…