Stamboon Stamkievit Bio
Stamboon Stamkievit Bio zaai je vanaf half mei tot en met begin juli in de volle grond. De bonen van de peulen zijn geschikt voor vers gebruik in gerechten. Ook te bewaren, oogst de peulen dan wanneer ze perkamentachtig aanvoelen en droog in de wind na. De bonen voor gebruik een nacht laten weken. De peul zelf is niet te eten. De plant kan 200 – 250 cm. hoog worden. De oogsttijd is vanaf september tot en met oktober. Er zitten ongeveer 2 zaden in 1 gram zaden van de Stamboon Stamkievit Bio.
Kijk voor al onze biologische zaden hier>>
Productkenmerken
 Stokkievitsboon met bonen die eruit zien als kievitseieren
 Alleen de geoogste zaden consumeren en niet de peulenschil
 Gekookt is de zaadhuid dun en heerlijk zacht
Stikstof knobbeltjes op de wortels
Typisch voor heel veel soorten uit de vlinderbloemenfamilie is zijn de knobbeltjes aan de wortels. Hierin slaat de plant stikstof op. Als je na een vroege of middelvroege oogst je bonenplanten wilt opruimen is het handig om de wortels te laten zitten zodat de stikstof die is opgeslagen in die knobbeltjes beschikbaar komt aan de opvolgende teelt. Zelf knippen we de steel van de plant direct boven de grond af en planten we tussen de rijen bonenwortels (die je niet meer ziet) bijvoorbeeld sla of andijvie als nazomerteelt, want die kunnen beiden wel wat stikstof gebruiken. Als we in het najaar de laatste bonen hebben geoogst halen we de hele planten met wortels en al uit de grond en maken daar Bokashi van. Bokashi bewaart alle voedingsstoffen die in groenstromen zit komen dan via de Bokashi weer in uw tuin-bodem terecht. U vindt onze Bokashi oplossingen hier>>
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.