Rucola Bio
Rucola Bio kan je vanaf maart tot en met september breedwerpig of in regels zaaien in de volle grond. Het heeft een pikante, wat nootachtige smaak en is zeer geschikt als salade. De hoogte van de plant is circa 30 cm. Er zitten ongeveer 600 Rucola Bio zaadjes in 1 gram Rucola Bio zaden. Je kunt Rucola Bio oogsten vanaf juli tot en met oktober.
Productkenmerken
 Jonge blaadjes zijn pikant nootachtig smakende blaadjes.
 Zeer snelgroeiend gewas.
 Teelt voor volle grond.
Je blijft er van plukken
Teelt en gebruik
Rucola wordt vroeg in het voorjaar tot vrij laat in de herfst gezaaid of in de winter in een kas of onder platglas. In de herfst gezaaide planten overleven in de volle grond milde winters. Het blad blijft eetbaar, maar wordt wel sterker van smaak. Na de winter komen de bloeistengels te voorschijn.
Walnootachtige smaak
De smaak is walnootachtig en enigszins bitter. De kiemplantjes worden wel op brood gegeten. De jonge plantjes worden als smaakversterker gebruikt in sla en rauwkost. Het gebruik in sla is typisch Toscaans van oorsprong. Ook wordt rucola gestoofd gegeten.
Hoog nitraatgehalte
Rucola heeft een hoog vitamine C-gehalte, maar ook een hoog nitraatgehalte en mag daarom niet in grote hoeveelheden gegeten worden. De aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) van nitraat bedraagt 3,7 mg per kg lichaamsgewicht. De aanbevolen maximale nitraatinname voor iemand met een massa van 70 kg mag dus niet meer dan 260 mg per dag bedragen, wat al bij 47 gram rucola bereikt wordt.
Olie?
In Afghanistan, Pakistan en Noord-India wordt uit de zaden van de plant olie geperst, jamba of taramira geheten. De olie wordt gebruikt voor het inleggen van groenten, in salades en als bakolie.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.
Onze biologische tuin- en kruidenzaden vindt u hier>>
Wat is het verschil tussen een kropsla en botersla?
Kropsla. De kropsla is een van de meest bekende slasoorten in Nederland. Deze slasoort staat ook wel bekend als botersla, omdat deze sla boterzachte bladeren heeft met een kruidige smaak.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.