Peper Jalapeño Bio
Mexicaanse Peper Jalapeño Bio kan je vanaf half maart in een zaaibakje bij 20°C of later buiten onder glas zaaien. Na verspenen in potten, in een kas of op de vensterbank zetten. Geschikt voor zéér pikante gerechten. Decoratieve potplant voor op het balkon of terras. De wetenschappelijke naam is Capsicum annuum. Er zitten ongeveer 200 zaadjes in 1 gram Mexicaanse Peper Jalapeño Bio zaden. De hoogte van de plant wordt ongeveer 60 cm. De oogsttijd is vanaf juli tot en met oktober.
Productkenmerken
Geschikt voor zeer pikante gerechten
Ook ideaal als potplant
Geschikt voor zéér pikante gerechten
Mexicaanse peper
De Jalapeño peper is een kleine, groene Mexicaanse chilipeper. Het is een peper die van oorsprong uit Mexico komt. Hij is dan ook vernoemd naar de Mexicaanse stad Xalapa (Jalapa). De peper is ongeveer 6 tot 8 cm lang en heeft een gewicht van 15 tot 30 gram.
Hoe pittig is een Jalapeño peper?
Mexicaanse kipstoofpot
Dit stoofpotje is een heerlijk en zonnig gerecht dat ook prima geschikt is voor in de zomer. Dit eenpansgerecht is ook bij uitstek geschikt voor op de camping of voor mensen die op 1 pitje moeten koken. Zorg wel dat je een grote pan hebt want je moet ook alles nog goed kunnen omscheppen.
TIP: Dit gerecht is ook ideaal als je voor wat meer mensen moet koken want je kunt de hoeveelheden eenvoudig vermeerderen.
Ingrediënten 4 personen
– 8 kippendrumsticks (dijen of kipfilet kan ook), – 1 ui , – 400 gram (kastanje) champignons , – 500 gram krieltjes, – 3 paprika’s (rood, geel, groen), – 4 teentjes knoflook, – 4 tros tomaten , – 1 klein blikje tomatenpuree, – 2 el fajitas kruiden, – 200 ml kippenbouillon (tablet), – handvol koriander, – 1 el jalapeno , – 1 limoen, – olijfolie en/of vloeibare braadboter (ik gebruik meestal de variant met olijfolie), – peper en zout, – maïzena of allesbinder,
Bereidingswijze
Voorbereiding:- Ui grof snipperen, champignons in plakjes snijden, tomaten even in heet water leggen dan eerst ontvellen en daarna in blokjes snijden, paprika’s in reepjes snijden, koriander en knoflook fijn hakken. Bereiding: Drumsticks bestrooien met peper en zout, in de braadboter even rondom aanbakken en uit de pan halen. Dan een scheut olijfolie toevoegen aan het overgebleven braadvet en hierin de ui met de knoflook fruiten. Voeg na een paar minuten de champignons en de fajitas kruiden toe. Doe de kip terug in de pan en voeg de tomatenblokjes toe. Schep alles goed door elkaar en voeg de tomatenpuree en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de krieltjes en de paprika toe. Laat dit alles nog een klein half uurtje zachtjes stoven. Als de saus te dun is kun je deze een beetje binden met maïzena of allesbinder. Schep de stoof op de borden en garneer met koriander, jalapeno en partjes limoen. Eet smakelijk.
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.