Zeeschelpenkalk

 9,10 26,35 incl. btw

Zeeschelpenkalk

 9,10 26,35 incl. btw

Zeeschelpenkalk is dus de juiste keuze voor 100% natuurlijke bekalking!

Bestel voordelig mee!

pH- en vochtmeter

Met deze pH- en vochtmeter controleert u eenvoudig de pH-waarde en het vochtgehalte van de grond. U kunt met deze pH- en vochtmeter de waardes bepalen van de grond in uw tuin, plantenbakken, het gazon, in de kas etc. U weet hierdoor, of de grond geschikt is voor specifieke planten. Gebruik dit testapparaat om de groeicondities van alle planten zowel binnen als buiten te meten. Naast de pH waarde van de grond controleert deze meter ook het vochtgehalte.

Zeeschelpenkalk

Onze Zeeschelpenkalk is de 100% natuurlijke bekalking voor uw tuin of weide.

In de tuin of weide is de zuurgraad van de grond erg belangrijk. Of het nu gaat om een hoge opbrengst van uw moestuin, dat strakke gazon of fleurige borders; een goede pH-regulering kan u veel voordelen brengen.

Wat doet kalk in de bodem?

Van nature bevat de bodem stoffen die zuren verwerken, gebruiken of omzetten. Deze gehele massa heet ook wel de buffercapaciteit van de bodem. De belangrijkste stoffen die hier toe bijdragen, zijn: kalk, mineralen en humus (zie ook klei-humus complex), en metaaloxiden. Wanneer de buffercapaciteit verzadigd is, zal de bodem snel verzuren.

Dit heeft tot gevolg dat de metaaloxiden worden omgezet tot giftige metalen (o.a aluminium) en er nitraat ontstaat. Deze stoffen versnellen de uitspoeling van belangrijke voedingsstoffen als kalium, calcium en magnesium. In uitgespoelde bodems kan de vegetatie niet de juiste voedingsstoffen vinden en is dan logischerwijs zwakker en vatbaarder voor ziekten.

Door kalk toe te voegen aan de bodem kunt u de buffercapaciteit vergroten en zo de bodem weer ontzuren.

Waarom zeeschelpenkalk?

Zeeschelpenkalk heeft extra voordelen bovenop de gunstige effecten van kalk alleen. Zo bevat het allerlei sporenelementen die de voorraad uitgespoelde nutriënten weer aanvullen, zoals fluor, mangaan, ijzer, koper, zink, magnesium, seleen, kobalt, natrium en kalium. Voor een nog grotere boost in voedingskwaliteit van uw bodem wordt aangeraden zeeschelpenkalk in combinatie met kleimineralen te strooien. Beide producten zijn uiteraard 100% natuurlijk.

Zeeschelpenkalk komt uit onze eigen Noordzee en worden vermalen tot granulaat (stukjes) in plaats van poeder. Hierdoor lost het langzamer op en kunnen grote pH-schommelingen in de grond worden voorkomen. Planten hebben dan minder last van droge en natte periodes. Het bodemleven kan zo optimaal groeien.

Deze voordelen maken zeeschelpenkalk zeer geschikt voor gazon, border, moes- en siertuin.

Dosering

3 kilo is voldoende voor 30 m² tuin voor een heel jaar. Ook verkrijgbaar in 25 kilo verpakking. Zeeschelpenkalk kan het gehele jaar worden toegediend. Strooi zeeschelpenkalk nooit in combinatie met mest of meststoffen, wacht minimaal 4 weken. Wanneer kalk samen met mest gestrooid wordt, heffen ze elkaars werking op. (De mest is zuur, de kalk is basisch.)

100 % natuurlijke bekalking!

Aegir Zeeschelpenkalk is een 100% natuurlijke kalkbron. De schelpen worden gereinigd, verhit en vermalen tot granulaat (stukjes). Door deze granulaatvorm lost het langzaam op in de bodem. Hierdoor stijgt de pH langzaam en kunnen pH schommelingen vermeden worden. Zo wordt de groei van het bodemleven gestimuleerd ,wat zorgt voor optimale omstandigheden voor plantengroei. Een te snelle pH stijging kan het bodemleven beschadigen.

De juiste pH

Een goede pH van de bodem is zeer belangrijk voor een goede plantengroei. Als de pH van de bodem laag (zuur) is, worden verschillende voedingsstoffen gebonden in de bodem en kan de plant deze niet meer opnemen. Door de pH te optimaliseren met Aegir Zeeschelpenkalk kun je verzuring tegengaan.

Rijk aan sporenelementen

Zeeschelpen zijn hoofdzakelijk opgebouwd uit Calciumcarbonaat (CaCO3) (96.1%) en zitten boordevol essentiële sporenelementen. Die zijn van groot belang voor de vitaliteit van de bodem. Maar ze bevatten ook een brede waaier aan mineralen en sporenelementen, wat de bodemvruchtbaarheid ten goede komt. De pH-waarde van de bodem bepaalt of deze goed worden opgenomen. Willen we de opneembaarheid van deze nutriënten verbeteren, dan moet de zuurtegraad binnen bepaalde lijnen blijven. De pH streefzone voor verschillende gronden zijn:
Zand: 5,7 – 6,3
Zandleem: 6,3 – 7
Leem: 7 – 7,6
Klei: 7,5 – 8

Voordelen

– Langzamere pH verhoging voor behoud van bodemleven
– Verbeteren balans van sporenelementen in bodem
– Verbeteren structuur en kruimeligheid in bodem
– Trager vrijkomen voor 3 jaar lange stabiele pH
– Zeer effectief en zuinig in gebruik

Verpakking

Aegir Zeeschelpenkalk is per 3 of 25 kg verkrijgbaar.
Verdeel het over de bodem en werkt het lichtjes in. Gebruik 1 kg per 10m² per jaar.

Extra informatie

Gewicht 3 kg
Artikelnummer

Leverancier

Hoeveelheid

, , , , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…