Tipulex
Als er sprake is van ondergrondse beschadiging van gazon, golfterreinen en andere sportvelden is dit het meest zichtbaar in de maanden juli – augustus. Een reeds aangetaste wortelzone kan vrij goed herstellen wanneer deze op de plaats blijft liggen en voldoende vocht en voeding heeft en u strooit met Tipulex. Met Tipulex kunt u namelijk een beschadigde grasmat helpen herstellen. Dit granulaat bevat plantextracten en organische meststoffen en die vergroten de weerbaarheid van de wortels van het gras. Door de voedingsstoffen in Tipulex zal het gras sneller herstellen en krijgt u een sterkere grasmat, met weerbaar gras. Het grasveld, gazon, sportveld of de golfbaan herstelt zich in korte tijd. Groot voordeel is, dat vogels zoals kraaien de graszode na de behandeling met rust laten. Ook heeft u na behandeling met Tipulex geen last meer van emelten en engerlingen.
Uw grasveld, gazon, sportveld of golfbaan herstelt zich in korte tijd. U strooit Tipulex op het gras en u kunt het mengen met voeding of kunstmest. Het heeft een werkingsduur van 6 tot 8 weken. Omdat in Tipulex organische meststoffen en plantenextracten zitten, veroorzaakt Tipulex geen verbranding van de grasmat.
Langzame afgifte
Tipulex is een granulaat met een langzame afgifte, dus de wortels en de bodem profiteren lang van alle voedingsstoffen. Het granulaat is goed strooibaar. U gebruikt 1 kilo per 100 m². Voor grotere oppervlaktes: 100 kilo per ha. Na het strooien kunt u het beste het gras direct besproeien met water. Daardoor komen de ingrediënten sneller in de bodem. In drogere perioden herhaalt u het sproeien na korte tijd.
Verpakking
Tipulex is verkrijgbaar in zakken van 1,5 kilo, 5 kilo, 10 kilo en 20 kilo. In verband met de breuk van meerdere emmers tijdens het vervoer zijn we overgestapt op de verpakking in papieren zakken.
Wees er op tijd bij!
Ziet u schade aan de grasmat? Dan kunt u het beste direct plaatselijk een hogere dosering aanbrengen, dan stopt de beschadiging namelijk en kan de mat snel herstellen.
Emelten en Engerlingen
Emelten en Engerlingen zijn larven van verschillende insecten. Diverse soorten langpootmuggen en kevers leggen hun eitjes in het gras. Er zijn twee duidelijke periodes waarin de overlast het grootst is. Begin mei zorgen langpootmuggen en meikevers voor de meeste schade. Eind augustus en in september vindt nog zo’n periode plaats, ditmaal door de junikever en langpootmuggen.