Bokashi emmer kraantje

 6,55 incl. btw

Bokashi emmer kraantje

 6,55 incl. btw

Bokashi emmer kraantje is natuurlijk ook los te koop. Soms gaat het kraantje weleens kapot en dan kan je nu eenvoudig een nieuwe bestellen.

Bokashi emmer kraantje

Een kraantje voor je Bokashi emmer is natuurlijk ook los te koop.

Losse onderdelen voor de Bokashi keuken emmer

Alle onderdelen van de emmer zijn los verkrijgbaar. Zo kun je het handvat, de zeef, de stamper, het maatschepje, het Bokashi emmer deksel en het kraantje los bestellen.

Bokashi vloeistof

Met het kraantje tap je de vloeistof af. Deze vloeistof noemen we Bokashi-sap. Het komt niet altijd vrij bij het fermenteren, raak dus niet in paniek als er geen vloeistof vrijkomt bij het fermenteren van je keukenresten. Komt er wel vloeistof vrij? Dan is het verstandig om het af te tappen. Het Bokashi-sap is namelijk beperkt houdbaar en gaat erg stinken als je het in de emmer laat zitten. Terwijl je Bokashi goed staat te fermenteren, kan de stank van het sap behoorlijk vervelend zijn. Bovendien kun je dit waardevolle sap goed gebruiken. 1 ml Bokashi-sap bevat 100.000.000 positieve bacteriën. Dat geeft een positieve werking in de bodem, maar je kunt het ook in je gootsteen gieten. Je reinigt dan de afvoer heel effectief. Bokashi-sap is erg zuur; de pH-waarde kan wel 3 of 4 zijn. Verdun dit product dus 1 op 100 met water.  Het sap is beperkt houdbaar, gebruik het daarom wel binnen een week. Anders gaat het erg stinken.

Wel of geen sap?

Soms gebeurt het dat er geen sap vrijkomt tijdens het fermenteren. Geen paniek, het vocht komt niet altijd vrij. Dat kan te maken hebben met het materiaal dat in de emmer gestopt wordt en ook met de temperatuur. Zomers is het warmer en worden er meer bladgroenten gegeten. Hierin zit meer vocht en er komt dus ook meer vocht vrij.

Extra informatie

Gewicht 0,1 kg
Artikelnummer

Hoeveelheid

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…