Yoghurt Starter Bio
Met Yoghurt Starter Bio ferment herontdek en geniet je van het eeuwenoude en ambachtelijke proces van zelf fermenteren. Met deze Yoghurt Starter Bio kunt u zelf gemakkelijk verse en authentieke Yoghurt bereiden.
Hoe maak je yoghurt?
Yoghurt maken met deze biologische yoghurtstarter is eenvoudig, snel en zeer bevredigend. Omdat yoghurt fermenteert bij een temperatuur van 41°C, heb je een yoghurtmachine of thermoskan nodig om deze temperatuur stabiel te houden tijdens het fermentatieproces.
Wat heb je nodig:
– 1 sachet yoghurtstarter bio ferment
– 1 liter melk (koeien-, geiten- of schapenmelk, gepasteuriseerd of rauw, vol of mager)
– Roestvrijstalen of geëmailleerde pan
– Thermometer
– Yoghurtmachine of thermoskan
Voor de eerste keer yoghurt maken:
1. Verwarm 1 liter melk langzaam tot het kookpunt.
2. Laat de melk afkoelen tot 41°C. Gebruik een keukenthermometer om de temperatuur nauwkeurig te meten.
3. Voeg 1 sachet yoghurtstarter toe en roer zachtjes totdat het volledig is opgelost in de melk.
4. Giet de melk in een yoghurtmachine of thermoskan en laat het 5 tot 8 uur fermenteren.
5. Zet de vers gemaakte yoghurt in de koelkast en laat deze een nacht rusten om dikker te worden.
6. De yoghurt is nu klaar voor gebruik en kan tot 2 weken in de koelkast bewaard worden. Bewaar 4 tot 5 eetlepels om als starter voor je volgende batch te gebruiken.
Inhoud verpakking
3 zakjes met elk 5 gram Yoghurt starter Bio Ferment waarmee u wel 30 liter Yoghurt kunt maken.
Fermentatietijd:
Voor de eerste keer raden we aan de yoghurt 5 tot 8 uur te laten fermenteren. Als je daarna opnieuw yoghurt maakt met 4 tot 5 eetlepels van de vorige batch, zal de fermentatietijd korter zijn, ongeveer 5 uur.
Nogmaals yoghurt maken:
1. Verwarm 1 liter melk langzaam tot het kookpunt.
2. Laat de melk afkoelen tot 41°C. Controleer de temperatuur met een thermometer.
3. Voeg 4 tot 5 eetlepels van je vorige batch yoghurt toe en roer zachtjes totdat het volledig is opgelost.
4. Giet de melk in een yoghurtmachine of thermoskan en laat het 5 uur fermenteren.
5. Zet de yoghurt in de koelkast en laat het een nacht indikken.
6. De yoghurt is opnieuw klaar voor gebruik en kan tot 2 weken in de koelkast worden bewaard. Bewaar weer 4 tot 5 eetlepels voor de volgende batch.
Met één sachet yoghurtstarter kun je minstens 9 keer opnieuw yoghurt maken. Hoe verser de yoghurt die je als ferment gebruikt, hoe meer batches je ermee kunt maken. Zorg ervoor dat het keukengerei altijd goed schoon is om kruisbesmetting met ongewenste bacteriën te voorkomen. Eén sachet is voldoende om ten minste 10 liter zelfgemaakte yoghurt te produceren.
Downloads
Wat is yoghurt? DeDuurzameTuin.nl
Ingrediënten
Biologische inuline, biologische gevriesdroogde yoghurt, gevriesdroogde yoghurt micro-organismen: Lactobacilus Bulgaricus, Streptococcus Thermophilus.
Gekoeld bewaren
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.