Buzzy Organic Sprouting Salademengsel Pikant
Buzzy Organic Sprouting Salademengsel pikant is een Pikante mix van biologische zaden.
Kiemgroente
Spruitgroente kunnen eenvoudig met water worden opgekweekt. Dit is een mengsel van Rode Daikon (Japanse radijs), Rucola, Broccoli en Fenegriek. De kiemspruiten hebben een zeer aangename en pittige smaak. De jonge scheuten zitten boordevol vitaminen en mineralen. Een gezonde en heerlijke aanvulling bij veel gerechten maar met name een mooie afwerking voor een oosterse curry, bij taco’s of een saté-schotel.
Het kweken van Buzzy Organic Sprouting Salademengsel pikant
Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster van de Buzzy Glazen Bowl en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in de vensterbank in een normale kamertemperatuur ( 20-22C ). Ververs iedere dag het water.
U kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 5 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.
Kiemzaden kweken als kiemgroente
Kiemzaden gekweekt als kiemgroente groeien niet op een vaste voedingsbodem, maar worden gespoeld in water. De eerste 12 uur worden de kiemzaden geweekt in water, daarna worden ze twee keer per dag gespoeld met lauw water. Na ongeveer 5 dagen kunnen de kiemgroenten in hun geheel gegeten worden.
Spruitgroenten die in het donker groeien bevatten vaak meer vitamine B2. Zet je de kiemen langer in het licht dan wordt er extra vitamine C aangemaakt. Wel gaat dit ten koste van vitamine B2.
Is het direct eten van kiemen veilig?
De omstandigheden waarin kiemen groeien zijn warm en vochtig. Dit is ook ideaal voor bacteriën om in te leven. Om besmetting te voorkomen kan je de kiemen altijd het beste goed wassen of verhitten.
Zijn kiemzaden gezond?
Kiemzaden zitten boordevol vitamines en antioxidanten. Afhankelijk van de kweekwijze die je toepast zullen spruitgroenten die in het donker worden gekweekt meer vitamine B aanmaken en kiemgroente die in het licht worden gekweekt meer vitamine C. Omdat kiemgroenten na het oogsten meteen gegeten kunnen worden gaan er geen waardevolle voedingsstoffen verloren. Wat je eet is levend voedsel en verser dan dat kan haast niet.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.