Buzzy Organic Sprouting pot Pikante Salade BIO
Buzzy Organic Sprouting pot Pikante Salade BIO voor het kweken van een pikante Salade mix met glazen kweekset.
Hoe ga je te werk?
Eenvoudig spruitgroente kweken in een decoratieve glazen pot met RVS rooster.
Strooi een lepel zaad in de kweekpot.
Voeg ruim lauw water toe. Draai deksel erop en goed afgieten.
Spoel 2 à 3 keer per dag.
Zet kweekpot weg bij ca. 20 °C.
Inhoud van de verpakking:
1 zakje Spruitgroente Pikante Salademix en 1 decoratieve glazen pot met RVS rooster. Wilt u meer van dit soort producten bekijken? Kijkt u dan maar eens hier>>
Pikante salade mix
Biologische zaden van een pikante salade mix. Spruitgroente kunnen eenvoudig met water worden opgekweekt. Dit is een mengsel van Rode Daikon (Japanse radijs), Rucola, Broccoli en Fenegriek. De kiemspruiten hebben een zeer aangename en pittige smaak. De jonge scheuten zitten boordevol vitaminen en mineralen. Een gezonde en heerlijke aanvulling bij veel gerechten maar met name een mooie afwerking voor een oosterse curry, bij taco’s of een saté-schotel.
Bewaren?
Heeft u spruitgroente over? Bewaar het in de koelkast in bijvoorbeeld deze bewaarzakjes voor voedsel.
Het hele jaar door genieten
Recept van Iris Kalkman:
Voor de salade
- 175 gr aardappelen (nog lekkerder: nieuwe aardappeltjes!)
- 1 bakje gemengde pittige kiemgroenten
- 100 gr doperwten
- 100 gr edamame
- 80 gr lamsoor
Aan het werk
-
Maak eerst de dressing en kook intussen ook de aardappels.
-
Giet de aardappels af en laat uitwasemen.
-
Zet intussen een kleiner pannetje met water op om de edamame en erwten heel kort te blancheren. Ik houd van een beetje bite, ik houd ongeveer 15 tot 20 seconden aan.
-
De lamsoren kan je rauw (wel wassen uiteraard) eten. Als dit je net even te ver gaat kan je ze ook heel kort blancheren of heel kort bakken in een scheutje olie.
-
Meng de aardappelen als ze nog warm zijn met 3/4 van de dressing en schep voorzichtig om zodat alle aardappelen een laagje dressing krijgen.
-
Voeg dan de andere ingrediënten toe, hussel nog even voorzichtig door en maak af met de overgebleven dressing en eventueel nog wat limoenrasp. Smakelijk!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.