Buzzy Organic Sprouting Linzen (BIO)
Buzzy Organic Sprouting Linzen (BIO) zijn Linzen van biologische kwaliteit.
Rijk aan vitamine A,B,C en E
Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. Linzen zijn zoet, knapperig en zijn goed te verwerken in zoete of hartige gerechten, ook lekker in een dressing of gekookt in de soep. Voor het gebruik even in heet water dompelen of wokken. Rijk aan vitamine A, B, C en E.
Hoe ga je te werk met deze Buzzy Organic Sprouting Linzen?
Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster van de glazen sprouting bowl en plaats deze in de vensterbank in een normale kamertemperatuur ( 20-22C ). Ververs iedere dag het water.
U kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 5 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.
Verlenging met een paar dagen geeft wat meer blad aan de spruit. De kiemspruiten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven. Gebruik hiervoor onze EM Voedselbewaarzakjes.
Recept van Kiemm met Buzzy Organic Sprouting Linzen
Deze linzensalade met kiemgroenten is lekker én handig om mee te nemen naar je werk. Maak hem de avond van tevoren en geniet de volgende dag van een lekkere voedzame lunch. Met het eten van zo’n salade als lunch heb je sowieso geen honger om 16:00! Wij houden van goedgevulde salades! Je kunt hem natuurlijk ook gewoon thuis maken en daarna meteen opeten, maar voor de meal preppers onder ons dacht ik: dit is een handig recept daarvoor!
Recept
2 personen:
– 100 gr parelcouscous
– 250 gr gekookte linzen (blikje of zelf gedroogde koken)
– Rucola
– Zongedroogde tomaatjes
– Bosui
– 2 handjes kiemen
Dressing
– 2 el olijfolie
– 1 el honing
– 2 tl appelazijn
– 1 tl mosterd
- Kook de parelcouscous zoals op de verpakking staat en laat goed afkoelen.
- Snijd de bosui en zongedroogde tomaat in stukjes.
- Doe de afgekoelde parelcouscous samen met de linzen, tomaatjes, bosui en rucola in een grote kom en meng goed.
- Voeg daarna de dressing toe en breng eventueel op smaak met zout & peper. Roer nog een keer goed door.
- Verdeel de salade over 2 bakjes en je hebt een ready-to-go linzensalade met kiemgroenten!
Geniet!
Tip
Zin in een nog gezondere lunch? Kweek dan zelf kiemgroenten met een van onze kweeksetjes! Doordat je de kiemgroenten mega vers eet zitten er veel meer vitamines in dan de plastic bakjes van supermarkt (die al een lange weg hebben afgelegd). Je kan ook makkelijk variëren met verschillende kiemgroenten in deze salade.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.