Zelf eetbare Paddenstoelen kweken
Zelf eetbare Paddenstoelen Kweken geschreven door Magdalena Wurth en Moritz Wildenauer. Kweek paddenstoelen op boomstammetjes, houtsubstraat, stro en koffiedik. Geschikt voor bos, tuin, balkon en binnenshuis.
Rijke aanvulling op je bord
Paddenstoelen zijn een rijke aanvulling op je bord. Ze barsten van de voedingsstoffen en hebben een eigen unieke smaak. Nu kun je ze zelf ook gaan kweken. Binnen en buiten. In je (schaduwrijke) tuin, op een boomstronk, een strobaal, of op je koffiedik. Een boek voor paddenstoelenliefhebbers en ook zeker voor (moes)tuiniers. Hoe bijzonder is het om naast bloemen, planten, groenten en fruit ook zelf paddestoelen te kweken?
Zelf eetbare Paddenstoelen kweken op verschillende voedingsbodems
Paddenstoelen gedijen op veel soorten voedingsbodems en groeien in uiteenlopende omgevingen, zolang je ze luwte, schaduw en een vochtrijke omgeving verschaft. Ook voegt hun myceliumnetwerk rijkdommen aan de bodem toe.
16 lekkere eetbare paddenstoelen
Dit boek laat je van 16 lekkere, eetbare paddenstoelen zien hoe je ze het beste kunt kweken, bijna het jaar rond. Gebruik houtsubstraat, stro, boomstammetjes of koffiedik en kweek ze in het klein op de vensterbank of groot aangepakt in een schuur of kelder. En alles wat daar tussen ligt.
Aanvulling
Zelf eetbare Paddenstoelen kweken is een welkome aanvulling voor elke tuinier. Het past perfect in een eetbare, natuurlijke tuin, permacultuur en (voedsel)bos.
Magdalena Wurth
Magdalena Wurth erfde de liefde voor paddenstoelen van haar vader en leerde het vak van hem. Als landbouwwetenschapper combineert zij kennis en ervaring als geen ander. Haar partner Moritz Wildenauer, is gediplomeerd timmerman en raakte onmiskenbaar enthousiast over de combinatie van hout en paddenstoelen. Hij is de uitvinder van en het creatieve brein achter hun gezamenlijke paddenstoelenkwekerij Waldviertler Pilzgarten.
De rijkdom van paddenstoelen
Of je je nog maar net verdiept in het universum van paddenstoelen en hun mogelijkheden of al wat ervaring hebt opgedaan: welkom! Wij laten je graag zien hoe hun vele toepassingsmogelijkheden je leven en je omgeving verrijken. Er is voor elk wat wils, of je nu veel of weinig plek en tijd hebt. Het mooie van paddenstoelen is dat ze allerlei organisch materiaal zoals stro, loofhout, of ‘afval’ als koffiedik met meerwaarde omzetten in puur organische voedingsstoffen. De eetbare varianten kun jij verwerken tot heerlijke gerechten. Zelfvoorziening met respect voor het milieu is allang geen toekomstmuziek meer. Bedenk van tevoren welke manier van paddenstoelen kweken het beste bij je past, welke ruimte je beschikbaar hebt, verdiep je in de verschillende manieren van kweken, in de materialen die je nodig hebt en ga dan aan de slag.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.