Tuinafvalzak
Deze Tuinafvalzak is gemaakt van stevig materiaal en constructie en ideaal voor veel doeleinden in en rond de tuin.
Twee maten
Deze Tuinafvalzak is in twee maten verkrijgbaar:
Medium: diameter 50 cm. met een hoogte van 60cm. De inhoud is dan 100 liter.
Large: diameter 60 cm. en een hoogte van 70 cm. De inhoud is dan 200 liter.
 Eigenschappen
In een paar tellen uit te klappen en in te vouwen. Rechtopstaand of liggend is deze tuinafvalzak te vullen. Deze Tuinafvalzak is gemaakt van stevig materiaal en heeft een stevige constructie. Verder zijn er twee handgrepen. ER is ook een handgreep aan de onderkant om het legen te vergemakkelijken. Deze tuinafvalzak is herbruikbaar en is licht in gewicht. Ingeklapt neemt deze tuinafvalzak weinig ruimte in.
Waarom een tuinafvalzak?
Een tuinafvalzak is erg handig tijdens het tuinieren. Het is handig voor het opslaan en vervoeren van blad, gras en ander tuinafval. Het grote voordeel is dat de tuinafvalzak handig is te dragen, waardoor het erg prettig is om deze tuinafvalzak te gebruiken.
Houd je tuin opgeruimd en netjes
Ben jij gek op in de tuin werken en houd je deze graag netjes en opgeruimd? Deze functionele tuinafvalzak helpt je hier graag een handje bij. Ideaal voor een heerlijke dag in de tuin werken om jouw onkruid, bladeren en ander tuinafval in kwijt te kunnen. De tuinafvalzak neemt weinig ruimte in in jouw schuur of garage aangezien deze in te klappen is. De tuinafvalzak beschikt over twee handgrepen bovenaan voor gemakkelijke verplaatsing en een systeem om de afvalzak in te klappen en vast te maken. Kortom, een praktisch item dat niet te missen in bij het onderhouden van je tuin!
Waarom blad verzamelen in het najaar?
Bontgekleurde herfstbladeren versieren tuinen en straten en zijn eigenlijk niet storend. Maar de herfst brengt een nieuw weertype met zich mee. Het is nat, koud en vochtig. Tel daar pas afgevallen bladeren bij op en er ontstaat acuut gevaar voor uitglijden. Er zijn verschillende mogelijkheden om bladeren te verzamelen en te verwijderen.
Waar ruim ik bladeren op?
Voetpaden en opritten moeten altijd vrij zijn van bladeren en ook op het gazon ruim je ze het best regelmatig op.
Verwijder bladeren op het gazon voor meer licht en lucht
Op het gazon mogen afgevallen bladeren in geen geval blijven liggen, want dan krijgt het in de herfst en winter te weinig licht en lucht. Onder de bladerdeken ontstaat vocht dat tot rotting leidt. Daardoor ontstaan lichte of ook donkere vlekken en kale plekken, of er groeit meer mos. Daarom raden we je aan om de bladeren regelmatig op te ruimen.
Bladeren onder bomen en struiken
Onder bomen en struiken maken afgevallen bladeren de bodem zeer vruchtbaar. Je mag de bladeren hier tot 15 centimeter dik laten liggen. Ze zullen verteren tot hoogwaardige humus. In de moestuin beschermen de bladeren de gevoelige bodem ‘s winters tegen vrieskou en reguleren de vochthuishouding. Daartegenover staat dat planten met zachte scheuten, grassen en groenblijvende planten helemaal geen herfstbladerdeken verdragen.
Gevaar voor uitglijden door bladeren
Laat geen herfstbladeren op paden liggen, want de natte bladerdeken maakt ze snel glad. Dat is gevaarlijk voor voetgangers en fietsers en kan zelfs gerechtelijke gevolgen hebben. Want net zoals bij sneeuwval en ijsvorming zijn huiseigenaars en aanwonenden normaal verplicht om voetpaden die aan hun grondstuk grenzen, veilig te houden. Raadpleeg je gemeente voor meer informatie.
Hoe verzamel ik bladeren?
Bladeren bijeenharken
Voor bezitters van een kleine tuin is de hark de eenvoudigste en goedkoopste oplossing. Het werk is snel gedaan. Toch stuit je al gauw op je grenzen als er veel bladeren zijn en je een grotere tuin hebt.
Fermenteren van bladeren
Groenresten zijn een waardevolle aanvulling voor uw tuin. Het is zonde om afgevallen bladeren en onkruid weg te gooien. Als je deze groenresten gaat fermenteren kan je de waardevolle energie van deze producten weer terug brengen in de bodem. Hierdoor ontstaat een gezonde en ziekte resistente bodem. Hierin zullen uw planten goed en gezond kunnen groeien. Meer weten over het fermenteren van tuin- en keukenresten? info@DeDuurzameTuin.nl
Meer weten over de producten om te fermenteren of te composteren? Kijk maar eens hier>>
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.