Bio-Kultura Biologische Potgrond

 9,75 649,95 incl. btw

Bio-Kultura Biologische Potgrond

 9,75 649,95 incl. btw

Deze Bio-Kultura Biologische Potgrond biedt planten een evenwichtige en gezonde basis om zich in te ontwikkelen, te groeien en te bloeien.  De potgrond bestaat uit alleen organische grondstoffen.

Vaak samen gekocht!

Bio-Kultura Plantaardige voedingskorrel

Bio-Kultura Plantaardige voedingskorrel voor gebruik in potten en siertuin. Maar ook in Moestuin en geschikt voor daktuinen en kamerplanten.

Bio-Kultura Biologische Potgrond,

Bio-Kultura Biologische Potgrond bestaat puur en alleen uit organische grondstoffen.

Verpakking:

De Bio-Kultura Biologische Potgrond wordt verkocht in zakken van 40 liter en in big bags van 1m3 en 2m3.

Bestanddelen van Bio-Kultura Biologische Potgrond,

De hoofdbestanddelen zijn; biologische organische mestcompost, kokosvezels, boomschorscompost, een plantaardige voedingskorrel, vulkanisch steenstof (vele mineralen en sporenelementen) en veenmos*. Het tuinturf (laagveen) gehalte, wat in de meeste potgronden het hoofdbestanddeel is, is om ecologische redenen vervangen. Ook maken wij geen gebruik van bloedmeel, verenmeel, beendermeel en meer van dit soort producten. Ook al zijn deze producten wel toegestaan om op professioneel gebied mee te werken in de biologische teelt en kweek, vinden wij dat deze bestanddelen niet in een biologische potgrond horen te zitten.

Voordelen:

De Bio-Kultura Biologische Potgrond heeft een aantal voordelen. De potgrond geeft langdurig zijn voedingstoffen vrij gedurende één groeiseizoen, waardoor het in de meeste gevallen niet nodig is om een bijbemesting te geven. Deze grond heeft tevens een hoog humusgehalte, waardoor hij na één jaar ook nog waarde heeft voor de tuin. De potgrond blijft goed het vocht vasthouden en reguleren, dit in tegenstelling tot potgronden welke bestaan uit tuinturf. Ook is de potgrond luchtig van structuur, wat zorgt voor een mooie en goede wortelpruik ontwikkeling. Al deze aspecten hebben we bij ontwikkeling van de potgrond onderstreept als zeer belangrijk.

Bio-Kultura Biologische Potgrond bezorgen in België?

Deze producten worden vanaf 25 zakken op een Pallet verzonden. In België heeft dat een toeslag tot gevolg.

  • Postcode gebied België, Zone 1. postcode 1000 t/m 3999 + 9000 t/m 9999
  • Gebied Postcode België, Zone 2. Postcode 4000 t/m 4699 + 5000 t/m 5399 + 7000 t/m 8999 + 6000 t/m 6399
  • Postcode gebied België, Zone 3: Postcodegebied 4700 t/m 4999 + 5500 t/m 5699 + 6400 t/m 6999

U kunt dit aangeven tijdens het bestellen.

Bio-Kultura Biologische Potgrond bezorgen met een Kooi-aap?

De pallets en Big-bags worden verstuurd met een vrachtwagen. Deze wordt altijd zo dicht mogelijk bij het afleveradres gelost. Hierbij moet een grote vrachtwagen ongehinderd bij het adres kunnen komen.  De pallets worden met een elektrische handpalletwagen gelost. Deze kan alleen over een verhard terrein rijden. Een smal tuinpaadje, gazon, grind etc. zijn geen mogelijkheden om te rijden met deze palletwagen. Mocht u verder van de weg toch een Big-bag geleverd willen hebben, dan kunt u gebruik maken van een kooi-aap. Deze kooi-aap is wel ruim 2 meter breed, maar kan wel weer wat makkelijker over een halfverhard pad rijden. In sommige gevallen kunt u gebruik maken van een Kooi-aap. Deze service moet u apart bestellen. U kunt dit als optie aanklikken bij uw bestelling.

Waarom?

Wij vinden dat een plant in een zo goed mogelijke basis (de grond) moet staan. Zo kan de plant zelf bepalen wanneer wat belangrijk is. Allereerst een goede wortelpruik ontwikkeling, daarna de groei bovengronds en daarna de bloei. Ga je zaken zoals bloei voortrekken, gaat dit altijd ten koste van andere ontwikkelingen en zal het de plant dus per definitie een achterstand in ontwikkeling opleveren. Daarnaast wil je niet meerdere keren per jaar een voedingsgift moeten doen en is het heel fijn als de grond wat droger is, dat je deze ook weer mooi nat krijgt. Al deze zaken zijn dus ook erg belangrijk op de eigen kwekerij van Bio Kultura, ze geven de planten een goede basis en start, daarnaast ook een reductie voor hen qua werk.

Tuin- en kamerplanten;

De Bio-Kultura Biologische Potgrond is uitermate geschikt voor het op- en verpotten van tuin- en kamerplanten.

Geen tuinturf als basis

Het tuinturf (laagveen) gehalte, welke in de meeste potgronden het hoofdbestanddeel is, is om ecologische redenen vervangen. Wij maken geen gebruik van bloedmeel, verenmeel, en beendermeel. Ook al zijn deze producten een stuk goedkoper en wel toegestaan om biologisch mee te kweken, wij vinden dat deze producten niet in een biologische potgrond horen te zitten. Vaak komen deze producten doorgaans uit de bioindustrie en dragen niet structureel bij aan het verbeteren van de bodem.
De potgrond bestaat alleen uit organische grondstoffen. Hoofdbestanddelen zijn;

  • Organische mestcompost (van biologisch gecertificeerde afkomst)
  • Boomschorscompost (dus geen groen- of GFT compost)
  • Kokosvezel
  • Plantaardige voedingskorrel (zeewier)
  • Vulkanisch gesteentemeel (sporenelementen en mineralen)
  • Veenmos

Veenmos?

* Het gebruik van veenmos is natuurlijk ecologisch ook niet de beste oplossing maar wij hebben er nog geen kwalitatief goede vervanging voor gevonden. Het veenmos wordt gewonnen in de zeer natte gebieden. De winning gebeurt horizontaal en gaat enkele centimeters diep. Het veenmos heeft een hoge lucht- en watercapaciteit, tevens is veenmos relatief jong en heeft daardoor een hoge composteringssnelheid. Aangezien het in zeer natte gebieden gewonnen wordt, is er herstellingsvermogen aanwezig. Tuinturf is laagveen en wordt gewonnen onder het hoogveen, dit hoeft niet zeer diep te zijn. Het is duidelijk dat laagveen een langere ontstaansgeschiedenis heeft. Potgronden hebben meestal als hoofdbestanddeel turf, dit hebben wij uit deze potgrond gelaten en er andere bestanddelen voor opgenomen.

Andere Bio-Kultura producten vindt u hier>>

Extra informatie

Gewicht 12 kg
Afmetingen N/B
Verpakking

Artikelnummer

Hoeveelheid

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inhoud

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…