Wilde bloemen zaden mix Bio

 3,55 16,85 incl. btw

Aanbieding

Wilde bloemen zaden mix Bio

 3,55 16,85 incl. btw

Wilde bloemen zaden mengsel voor de opkweek van biologisch geteelde wilde bloemen. Deze wilde bloemen zaai je van eind maart tot half juni direct in de volle grond. Het mengsel bevat ongeveer 20 verschillende bloemensoorten, zoals Klaproos, Korenbloem, Goudsbloem, Margriet, Borage en vele andere. Ideaal voor het aantrekken van bijen en andere nuttige insecten.

Vaak samen gekocht!

Bijen- en insectenhotel (groot)

Bijen- en insectenhotel (groot) is een blok met 153 gaatjes met een doorsnee van  3 tot 10 mm. Geschikt voor diverse bijen en insecten.

Wilde bloemen zaden mix Bio

Deze wilde bloemen zaden zaai je van eind maart tot half juni direct in de volle grond, breedwerpig of in regels. Eventueel iets uitdunnen. Gebruik circa 1 gram per m². Houd bij het mengen met graszaad een verhouding van 1 op 5 aan.

Dit mengsel van Buzzy bevat diverse soorten biologische bloemenzaden die, zodra ze ontkiemen, een prachtig geheel van wilde bloemen vormen. Het biologische zaadmengsel bevat ongeveer 20 verschillende bloemensoorten, zoals Klaproos, Korenbloem, Goudsbloem, Margriet, Borage en vele andere. De ontkieming varieert per soort, afhankelijk van de kiemomstandigheden en de omgeving. Het bloemenmengsel is ideaal voor het aantrekken van bijen en andere nuttige insecten.

Productkenmerken Wilde bloemen zaden-mengsel

 Mengsel geschikt voor verwildering met ca. 20 soorten
  Bijen en insecten lokkend
  Een prachtige diversiteit aan wildbloemen

Wilde bloemen zaden bloemenweide

Wilde bloemen zaden in een bloemenweide.

Biologisch bloemenzaad zaaien

Het biologische bloemenzaad kan direct in de volle grond gezaaid worden van maart tot en met juni. De zaden ontkiemen in ongeveer 10 tot 14 dagen. Een zakje bevat 2 gram zaad, voldoende voor ongeveer 2 vierkante meter wilde bloemen. Het zaad kan ook samen met graszaad gezaaid worden voor het aanleggen van een wilde bloementuin; gebruik dan 1 gram per 5 vierkante meter. Zaai het zaad breedwerpig of in regels, afhankelijk van je voorkeur. Indien nodig kun je na opkomst iets uitdunnen. De bloemen bloeien van juni tot oktober en bereiken een hoogte van 20 tot 100 centimeter.

Onderhoud bloemenweide

Maai de wilde bloemenweide één tot drie keer per jaar, afhankelijk van de rijkdom aan stikstof in de grond. Arme grond hoeft maar één keer per jaar gemaaid te worden, terwijl rijkere grond vaker gemaaid moet worden om te voorkomen dat grassen de overhand krijgen.

Voor alle grondsoorten is september de beste tijd om te maaien, al dan niet gefaseerd, om de kruiden te behouden. Een tweede maaibeurt kan plaatsvinden in mei-begin juni, om de kruiden de kans te geven opnieuw te groeien en zaad te produceren. Maai voordat het gras zaad laat vallen. Een derde maaibeurt kan plaatsvinden in oktober-november of in april van het volgende jaar.

Laat het maaisel enkele dagen liggen zodat zaad en insecten in de bodem terechtkomen. Als je hebt gewacht tot het zaad is gevallen, kun je het maaisel meteen afvoeren. Gras niet te lang laten liggen, om rotting te voorkomen.

Maai meerjarige planten niet lager dan 10 cm om ze te sparen. Voorkom grasconcurrentie door te maaien in mei-juni, voordat het gras in bloei komt, en voer het direct af. Bij overmatig gras betekent dit dat je te weinig en te laat hebt gemaaid.

Als een bepaalde kruidensoort de overhand krijgt, maai deze dan net voor de bloei met een bosmaaier of verwijder storende kruiden handmatig tijdens de groeiperiode.

Bron: Kenniscentrum biogroei.nl

Bijen zijn onmisbaar voor onze voedselvoorziening

Bijen spelen een cruciale rol in ons ecosysteem doordat bijna 80 procent van alle plantensoorten afhankelijk is van hun bestuiving voor voortplanting en evolutie. Zonder bijen zouden we dus geen groenten, fruit en noten hebben. Helaas zien we een zorgwekkende afname in het aantal bijen en andere bestuivers, wat ernstige gevolgen kan hebben voor onze voedselvoorziening en de natuurlijke balans.

Biodiversiteit

Biodiversiteit, het totale scala aan planten, dieren en micro-organismen in een ecosysteem, is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Bijen zijn hierin een sleutelfiguur, aangezien ze bijdragen aan het behoud van de diversiteit aan flora en fauna. Het beschermen van bijen en hun habitat is daarom niet alleen van belang voor deze insecten zelf, maar ook voor ons als mensheid.

Tips voor een bijenvriendelijke tuin

Bijensterfte komt door te weinig aanbod van bloemen, gebruik van bestrijdingsmiddelen (met in het bijzonder neonicotinoïden), en ziektes en parasieten. Ontdek wat je kunt doen om bijen te helpen. Mileucentraal.nl geeft een aantal tips voor een bijenvriendelijke tuin

Kijk voor al onze biologische zaden hier>>

Buzzy 100% biologische zaden in bio-based verpakking

Buzzy Organic Seeds biedt uitsluitend 100% biologische zaden aan, met respect voor de natuur!

Geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. We koesteren de natuur bij elke stap van ons proces. Bovendien zijn onze biologische zaden verpakt in een unieke bio-based verpakking, vervaardigd uit tomatenplanten-resten en gerecycled FSC papier.

Als bewijs van onze toewijding aan biologische landbouw dragen onze zaden het Europees BIO-keurmerk, gegarandeerd door het onafhankelijke instituut ‘Skal Biocontrole’.

EU Biologische Keurmerk

EU Biologische Keurmerk

Met Buzzy Organic Seeds ben je verzekerd van een gezonde en biologische start voor jouw teelt!

Onze Buzzy tuin- en kruidenzaden vindt u hier>>

Extra informatie

Gewicht 0,005 kg
Afmetingen 15,24 × 10,5 × 0,05 cm
Artikelnummer leverancier

Hoeveelheid

,

Leverancier

Verpakking

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…